Přejít k hlavnímu obsahu

Letní expanze letos ponese název Scholomance Academy

14. 7. 2020 | 21:44 Hearthstone
Karty pro dvě classy, nový keyword či tzv. Studies, tak přesně to přinese blížící se expanze Scholomance Academy, která do hry dorazí začátkem srpna.
Scholomance Academy
Scholomance Academy

Skoro jistě se to vědělo od úterý a spekulace se ukázaly být pravdivé. Středeční večer vskutku přinesl odhalení nové expanze jménem Scholomance Academy a vypadá to docela zajímavě! Co můžeme čekat? Jak název napovídá, místem konání je u této expanze škola, a to je znát především na první velké novince, tzv. Dual Class kartách. O co jde? Ve hře bylo vytvořeno hned deset kombinací dvou povolání, které vždy obdrží čtyři karty. Ty budou moci použít vždy obě classy a znát to bude i na jejich samotném designu, jak můžete vidět níže.

Další novinkou je keyword se jménem Spellburst, který je něco úplně jiného, než jsme znali dosud. O co jde? Takto označené mohou být pouze minioni a zbraně, paradoxně se ale vše zajímavé týká spellů. Má-li totiž hráč vyložené Spellburst miniony či equipnutou stejně označenou zbraň, každý spell, co zahraje, nezpůsobí jen svůj klasický, ale právě i tzv. Spellburst efekt. Je otázkou, jak budou tyto efekty v podání Blizzardu vypadat, zajímavé je ale vše už tím, že se Blizzard vůbec pustil do vydání projektu, který tak výrazně ovlivňuje už vydaný obsah.

Scholomance Academy

Posledním speciálním obsahem, který tato expanze přináší, jsou Studies. To je vlastně jen kolekce spellů, která vám umožní discovernout kartu spadající pod určitý typ a hlavně následně všechny karty tohoto typu zlevnit. Reálný příklad můžete vidět níže, moc zajímavé nám to ale nepřipadá. Celá expanze se nám ale naopak docela líbí, přináší totiž opravdu spoustu zajímavého obsahu, vlastně jenom právě až na Studies. Především nás samozřejmě láká Spellburst, ale i Dual Class karty (které už díky jiném karetním hrám leckoho napadly) by mohly přinést opravdu parádní věcičky, o to víc, když jich bude tolik. Pro představu, celá expanze má jen 135 karet.

Scholomance Academy

Na závěr je ještě samozřejmě třeba zmínit předobjednávky. Chcete-li investovat trochu více, je tu pro vás Mega Bundle, který nabídne pořádnou porci 85 balíčků, z nichž bude navíc pět ve zlaté verzi (všechny karty z nich tedy budou zlaté), Mage hrdinu Kel'Thuzada, který v lore expanze hraje zásadní roli jakožto ředitel celé Scholomance Academy, jím inspirovaný card back, náhodnou zlatou legendární kartu z dané expanze a čtyři vstupy do arény.

Za klasický bundle sice ušetříte, ten ale zato nabídne o 30 balíčků méně a obsahovat nebude jejich zlaté verze, hrdinu Kel'Thuzada a ani vstupy do arény. Zakoupit si tyto balíčky můžete zde, už klasicky to ale není nic levného. Ten menší vás vyjde na necelých 50 eur a jeho větší bráška stojí ještě o 30 víc. Váháte-li ale, zdali do tohoto jít, dejte si pozor, ať tuto šanci nepromeškáte. Rozhodnete-li se nic nekupovat, těšit vás může to, že obdržíte zdarma dvě kopie epic karty Transfer Student. Ta je velice zajímavá tím, že v základu jde pouze o 2/2 miniona za dvě many, nabízí ale jinak silné efekty, které se ale mění v závislosti na tom, v jaké aréně hrajete.

Scholomance Academy
miluju videohry a hlavně ligu legend