Přejít k hlavnímu obsahu

Logitech chystá netradiční turnaj pro handicapované hráče

25. 5. 2021 | 11:00 Rocket League
Hraní videoher je koníček, který baví všechny bez ohledu na věk, pohlaví nebo stav. To si uvědomuje i společnost Logitech, která uspořádá spolu s dalšími partnery turnaj určený pro postižené hráče.
Logitech
Logitech
Zdroj: Logitech

Logitech už minulý rok uspořádal vůbec první esportový turnaj Adaptive Esports Invitational pro účastníky s handicapem. Jednalo se ovšem o událost pouze pro zvané. Společnost spojila síly s dalšími organizacemi a společně "Logitech G Adaptive Esports" ve vybraných regionech rozšiřují.

Kromě Logitechu se zapojuje také AbleGamers, neziskovka s cílem učinit videohry dostupnější pro lidi s handicapem, nebo Adaptive Action Sports, další nezisková organizace, která poskytuje služby a instruktáž akčních sportů pro osoby se zdravotním postižením. Nechybí ani Mount Sinai, organizace vyvíjející adaptivní technologie pro ty, kdo je potřebují.

Hrát se bude oblíbený titul Rocket League a turnaj je určen výhradně pro hráče s handicapem. Konkrétní datum zatím není známo, ale turnaj už má své webové stránky, kde se mohou zájemci přihlásit. „První turnaj se odehraje na podzim roku 2021 a půjde o turnaj 2v2 single-elimination Rocket League,“ uvedl Logitech.

andicapovaní hráči nejsou ve světě gamingu a esportu nic nového, a i s nějakým druhem postižení mohou být stejně dobří (někdy i lepší) než ti, kdo žádný druh postižení nemají. Když jste dostatečně šikovní, je možné třeba hrát Overwatch nohama.

Zdroj: esportz.in
Štítky: logitech