Přejít k hlavnímu obsahu

Logitech COOL liga pokračuje skupinou E: Potvrdí Emerickson své kvality?

Po tom, co jsme si dali celotýdenní pauzu od hraní, jsme opět zpátky! Nejdříve si zrekapitulujeme první skupinovou fázi, kde se bojovalo o místenky do elitní šestnáctky, a také si dáme preview celé skupiny E, která začíná již o prvním listopadovém pondělí. Zanalyzujeme také jednotlivé zápasy – oplatí Miki rudému Emericksonovi porážku z minulého ročníku?
Preview skupiny E
Preview skupiny E
Zdroj: PLAYzone

Už je to sedm dní, co se odehrála první skupinová fáze o elitní šestnáctku, tak si ji pojďme krátce připomenout. První hrací den (23.10.) byly na programu skupiny A a B, které byly odstreamovány na našem Twitch kanále. Abychom to stihli, rozhodli jsme se, že budeme vysílat pouze jedno utkání v daném kole, přičemž to druhé se bude hrát souběžně, avšak off stream. Skupinou A úspěšně prošel Saint_SB10 a s jedním zaváháním jej doplnil Miki. Béčková skupina skončila pro některé malým překvapením. Bez chyby a pouze se dvěma obdrženými brankami prošel nynější zástupce Pardubic Kucera. Druhým postupujícím se stal K1leris, jenž předčil Huhnaka.

Nedělní program obstaraly skupiny C a D a znovu byly k vidění napínavé duely. Skupina C byla asi tou nejvyrovnanější, představili se v ní CptKubajz, MrRici, Sirisetsedm a FCMARTIN. Po dvou vypjatých duelech, kde padlo velmi málo gólů, se s Logitech COOL ligou možná překvapivě rozloučil Sirisetsedm, který nezvládl souboj s MrRicim ani CptKubajzem, a právě tito dva hráči postupují dále. Skupina D měla dva hlavní favority, Matejse a DRMiho, ale hned v prvním kole nás však čekala zajímavá zápletka, jelikož se v něm utkali právě tito dva hráči. Po deklasujícím výkonu se z vítězství radoval DRMi10, který postoupil a následně jej doplnil právě i Matejs.

    Křišťálová lupa
    Křišťálová lupa
    Zdroj: grafika PLAYzone

    Pojďme ale kupředu, protože se v pondělí můžeme těšit na první souboje ze druhé skupinové fáze, konkrétně na skupinu E. Do té byli nalosováni Emerickson (TOP 4 místo AXE COOL ligy), Kobby (TOP 8 AXE COOL ligy), Kucera (postupující z první skupinové fáze bez prohry), Miki (postupující z první skupinové fáze s jednou prohrou). Z druhé skupinové fáze, kde se hraje GSL formátem, postupují z dílčích skupin dva hráči do play-off!

    Skupina E

    • Emerickson (AC Sparta Praha esports)
    • Kobby (SuperSlavia esports)
    • Kucera (FK Pardubice esports)
    • Miki (Cryptova)
    Pavouk skupiny E
    Pavouk skupiny E
    Foto: PLAYzone

    První duel skupiny E sehrají Jan "Emerickson" Krupička a Matěj "Miki" Mikan. Oba mají na naší scéně zvučné jméno, avšak Emerickson je přece jenom slavnější. Hráči mají za sebou několik vzájemných zápasů a shodou náhod se setkali i v minulém ročníku, kdy sparťan Eme zvítězil a postoupil do dalších bojů. Zástupce pražské Sparty je momentálně možná největší personou české scény v posledních ročnících a jeho vzestup se projevil na jeho výkonech doma i v zahraničí. Miki se před novou sezónou naopak znovu přestěhoval, tentokrát do ostravské organizace Cryptova. Jak jsme psali výše, tak jste jeho aktuální formu mohli vidět už minulou sobotu, kdy se z druhé příčky kvalifikoval do druhé skupinové fáze. Oba hráči se prezentují útočným fotbalem, takže můžeme očekávat velký počet branek. Roli favorita nese do zápasu Emerickson.

    Druhý zápas bude zřejmě ještě vyrovnanější než ten úvodní, utkají se v něm Martin "Kobby" Strnad a František "Kucera" Kučera. Kobby se v minulém ročníku ukázal ve velmi dobrém světle, avšak ztroskotal ve čtvrtfinálovém boji na Dalasovi poté, co ve skupině dokázal porazit RIIJKa a nakonec i T9Lakyho. Jeho oponent Kucera byl v minulém ročníku ve stejné skupině, ovšem předvedl pravý protiklad toho, co Kobby. I přesto, že Kucera předvedl obstojné výkony, tak prohrál obě dvě utkání a ze skupiny vyletěl jako první. Nicméně tentokrát prošel první skupinovou fází bez jediné porážky. A co víc, za čtyři utkání obdržel jen tři branky a vsítil jich celkem devět! Kucera má v dresu Pardubic co předvést, takže Kobby s nevelkým štítkem favorita bude mít plné ruce práce.

    Kdo skutečně postoupí ze skupiny E, můžete sledovat už v pondělí od 17:00 na našem Twitch kanále, kde budou odvysílány všechny duely. Streamem vás provedou Filip "Koozy" Lejček, Tomáš "TheHateris" Rys a Jakub "Kany" Jícha. Dospělí si můžou zábavu okořenit u sázkové kanceláře Tipsport, která nabídne předzápasové i live kurzy.

    Štítky: FIFA COOL liga