Přejít k hlavnímu obsahu

Mistryně světa v racketlonu vs. hráči počítačových her. Zvládnou její náročný trénink?

18. 7. 2021 | 08:19 League of Legends
Cílem iniciativy Zdravý hráč je naučit hráče videoher správnému pohybu a ukázat jim tak, že fyzická aktivita je naší přirozenou součástí. V rámci svých aktivit nyní proti sobě postavila osminásobnou mistryni světa v racketlonu a fitness trenérku Zuzanu Kubáňovou a elitní české hráče League of Legends z týmu Inside Games.
MjrDee
MjrDee
Zdroj: Zdravý hráč

Inside Games se řadí mezi nejlepší české týmy v populární hře League of Legends. Mezi nejdůležitější hráče týmu patří Michal „Defflok“ Kratochvíla a Ondřej „MjrDee“ Hrneček. A právě oni byli vybráni, aby se dozvěděli, jaké cviky jim pomohou k lepšímu výkonu u počítače. Zároveň se pokusili zvládnout trénink, který si pro ně přichystala fitness trenérka Zuzana Kubáňová.

Propojování esportu a sportu

Jedním z hlavních cílů iniciativy Zdravý hráč je propojování elektronického sportu s tím tradičním. I proto si Zuzana Kubáňová nejprve vyzkoušela, co musí hráč League of Legends umět, aby mohl konkurovat těm nejlepším. Poté už se ale karta obrátila a z herního komunitního centra OGC v Olomouci se všichni přesunuli do posilovny centra sportu a zdraví OMEGA.

Posilovací cviky pro hráče her

Program v posilovně byl uzpůsoben potřebám profesionálních hráčů počítačových her, aby se cítili dobře a dosahovali špičkových výkonů. Kromě nezbytného rozehřátí a protažení se trénink zaměřil především na rozvoj zrychlení, posílení zad a v neposlední řadě si hráči vyzkoušeli také vzájemný souboj s lany. Lana jsou důležitá především pro trénink vytrvalosti, koordinace a výbušnosti.

„Sama jsem si vyzkoušela, kolik věcí musí špičkový esportový hráč umět. Aby všechny dovednosti skutečně ovládal, potřebuje u počítače trávit spoustu času. Proto jsem se zaměřila především na cviky, které pomohou rozvíjet pro ně důležité schopnosti. Mile mě překvapilo, že hráči mají k pohybu vztah a všechny úkoly, které jsem si pro ně připravila, zvládli,“ popisuje své dojmy z natáčení fitness trenérka Zuzana Kubáňová.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.