Přejít k hlavnímu obsahu

MrRici se stává posledním hráčem AXE FIFA COOL ligy!

15. 5. 2021 | 12:03 EA SPORTS FC 24
Nová AXE FIFA COOL liga vznikla sloučením 1. a 2. ligy, což mimo jiné znamená, že se počet slotů pro hráče v lize zvýšil na 16. O poslední vstupenku do ligy se ve včerejší baráži utkala čtveřice hráčů, která se umístila na sestupových příčkách 2. ligy.
AXE FIFA COOL liga
AXE FIFA COOL liga
Zdroj: grafika PLAYzone

A je jich 16! Ve čtvrtek 13. května proběhly barážové zápasy o účast v AXE FIFA COOL lize. Možnost postoupit do šestnáctky vyvolených dostali hned čtyři hráči, avšak postupujícím se stal jen jeden.

Baráž odehráli druholigoví hráči COOL ligy, kteří skončili na sestupových příčkách, klasickým formátem BO2 (nejlepší ze dvou). V dobře známém formátu BO2 se sčítají góly ze dvou zápasů, velkou roli tedy hrál počet vstřelených a obdržených branek. Samozřejmě v případě remízy následovalo prodloužení a eventuálně penaltový rozstřel.

V barážových zápasech se představili Richard "MrRici" Růžička (7.), Pavel "Pikej" Kail (8.), Jakub "JamesBony28" Němec (9.) a Milan "MKL77" Klement (10.). Nejlepší výchozí pozici do baráže si svými výkony ve druhé lize zajistil MrRici. Ten ve své cestě za postupem dokázal porazit MKL77 a nakonec i Pikeje, který se tomuto ročníku FIFY moc nevěnuje. Zástupce Bohemians eSports MrRici potvrdil roli mírného favorita a uzavřel tak šestnáctičlennou soupisku pro AXE FIFA COOL ligu.

Hráči 8
Hráči 16

Představení hráčů AXE FIFA COOL ligy

Účast v lize si zajistilo hned 11 prvoligových hráčů. Z plzeňského kádru uvidíme nejlepšího českého hráče v Global Series Lukáše "T9Laky" Poura a samozřejmě také eReprezentanta Slovenska Timoteje "Cristy" Starinského.

Jisté místo mají i novopečení eReprezentanti ČR, tedy Michal "DRMi10" Drastich a Jan "Emerickson" Krupička. Včetně Emericksona se ve sparťanském dresu představí Michal "Caster" Štěpán, jenž se může pyšnit svým nadupaným týmem, a Mario "MarioOoso99" Gumbrešt, vítěz CZC.cz iSport Ligy.

Jedním z hlavních favoritů je Dominik "Seron" Čermák, který vyhrál druhou sezónu COOL ligy. Jeho bývalý kolega Matěj "Miki" Mikan se představí za novou organizaci Cryptova. Dále se můžeme těšit na parádní kousky od Matěje "M4tk05" Dunky, který patří mezi nejlepší ofenzivní hráče u nás. AXE FIFA COOL ligu bude hrát i vítěz Mol eCupu Štěpán "RIIJK" Sobocki. Z první ligy si místo vybojoval také Martin "Dalas94" Vujtík.

V lize budou bojovat, včetně hráčů první ligy, i hráči druhé ligy. Společně s RIIJKem bude Patrik "Huhnak" Hornák reprezentovat tým Entropiq. Nebude chybět ani vítěz druhé ligy Martin "Kobbycz88" Strnad. Z týmu Inside Games se, kromě Milana "MKL77" Klementa, představí František "Kucera" Kučera. Dalším hráčem je Tomáš "Sirisetsedm" Novotný, který na SAZKA eLEAGUE vybojoval stříbrnou medaili. Posledním hráčem ligy je Richard "MrRici" Růžička, který si účast vybojoval v baráži.

Štítky: FIFA COOL liga