Přejít k hlavnímu obsahu

Na Twitchi znovu kraluje xQc a Facebook Gaming vzkvétá. Jak vypadají další statistiky za srpen?

10. 9. 2021 | 18:26 Twitch.tv
Poslední prázdninový měsíc se na streamovacích platformách odehrála divoká jízda. I přes mnohé incidenty se zdá, že pokles na sledovanosti nikde nenajdeme, ba právě naopak. Oblíbené platformy tak nadále vzkvétají a dosahují na rekordní čísla. Pojďme se společně podrobněji podívat na statistiky Twitche, ale i znatelný pokrok a úspěch platformy Facebook Gaming.
xQc
xQc
Zdroj: Twitch.tv/xQcOW

V srpnu se událo mnoho událostí napříč streamovacími platformami, mezi kterými nechyběly ani významné přestupy některých předních Twitch osobností, kam se nově řadí zejména TimTheTatman nebo DrLupo. Mohlo by se tak zdát, že Twitch pravděpodobně bude strádat na úkor rostoucího konkurečního YouTube Gamingu. Opak je však pravdou, obě platformy zaznamenaly obrovský příliv sledovanosti a nejsou jediné – Facebook Gaming dosáhl nového rekordu ve sledovanosti.

Facebook Gaming vzkvétá, Twitch se vrací do starých kolejí
Facebook Gaming vzkvétá, Twitch se vrací do starých kolejí
: StreamElements

Facebook výrazně nabírá na síle už od letošního dubna, avšak teď v srpnu dosáhl na významný milník 567 milionů odsledovaných hodin, a to pouhý měsíc po oslavení více než 500 milionů červencových hodin. Není nutno se strachovat ani o Twitch, který s obrovskou rezervou stále zůstává v pozici lídra. Twitch během srpna znovu dosáhl na 1,9 miliard odsledovaných hodin, čímž se po malém výpadku znovu vymrštil nahoru blíže ke svým obvyklým číslům.

TOP 10 kategorií na Twitchi za srpen 2021
TOP 10 kategorií na Twitchi za srpen 2021
: StreamElements

Když si Twitch rozebereme podrobněji, diváky nejvíce táhne kategorie Just Chatting, která se v srpnu pomalu přiblížila k hranici 250 milionů odsledovaných hodin a stává se tak nejsledovanější kategorií na platformě, a to o neuvěřitelných 100 milionů hodin. Bitvu o druhou a třetí příčku mezi sebou neustále svádí GTA 5 a League of Legends, aktuálně se drží na číslech 142 milionů a 133 milionů. Sice s viditelným rozdílem, ale přesto celkem nečekaně, se pak drží Apex Legends, který se stal bezesporu největším skokanem ve sledovanosti. Po době jisté stagnace se jeho sledovanost znovu vyhoupla nahoru a vzrostla o více než 103 %. TOP 5 pak uzavírá VALORANT, který o nějaké to procento diváků během srpna přišel.

xQc kraluje na Twitchi
xQc kraluje na Twitchi
: StreamerElements

Když se podíváme přímo na jednotlivé streamery, na pomyslném trůnu krále Twitche znovu sedí xQc. Asmongold totiž polevil v počtu odvysílaných hodin a v současnosti má úplnou přestávku od streamů. I tak se však Asmongold za srpen stále udržel v TOP 10. První pětku po znovu korunovaném králi pak doplňují streameři Auronplay, loud_coringa, NICKMERCS a ibai, kteří se pohybují mezi 10 a 15 miliony odsledovaných hodin.