Přejít k hlavnímu obsahu

Natus Vincere na třech mapách vítězí nad G2 a ovládli IEM Cologne!

18. 7. 2021 | 19:33 Counter-Strike 2
První offline turnaj po téměř roce a půl zná svého šampiona! Tím se stali Natus Vincere, kteří obhájili titul z loňských Katowic.
Natus Vincere
Natus Vincere
Zdroj: Twitter @natusvincere

/node/184929Ostře sledované IEM Cologne ovládl tým Natus Vincere! Ruský celek zvládl grand finále bez ztráty jediné mapy, k čemuž pomohla hlavně skvěle hrající ukrajinská dvojice s1mple a B1T, která pomohla svému týmu dotáhnout tři těsné mapy do vítězství.

NAVI si tak z turnaje odnáší porci 400 000 z prize poolu, pro G2 zbylo 180 000 dolarů. Kromě toho NAVI získali 3. vítězství v sérii Intel Grand Slam a k zisku rovného milionu dolarů jim zbývá vyhrát jediný turnaj.

MVP turnaje se stal po dominantním výkonu s1mple, pro kterého je to v kariéře již 15. cena pro nejužitečnějšího hráče.

Zápas odstartoval na mapě Dust2, který byl ze začátku velmi vyrovnaný. Po první polovině, která skončila 8:7 pro NAVI, však G2 přestávali na své soupeře stačit a po pouhých 4 vyhraných kolech za celou polovinu prohráli na map picku soupeře 11:16.

Šlo se tak na Mirage, kde jsme viděli jeden z nejvyrovnanějších zápasů turnaje. Oba týmy se přetahovaly o body, opět to však byl ruský celek, který ovládl mapu, tentokrát poměrem 16:14.

Obhájci tituli z loňských Katowic tak mohli potvrdit své vítězství na mapě Nuke, kde patří mezi ty nejlepší týmy světa. První polovina se lépe povedla balkánsko-francouzskému celku, který se dostal až do vedení 10:6. Za CT to však byli NAVI, kdo začal tahat za delší konec provazu, třetí mapu nakonec ovládli poměrem 16:13 a mohou se tak radovat z prvního LAN titulu od začátku pandemie.

Kompletní výsledky z IEM Cologne naleznete v našem Zápasovníku.

Štítky: IEM Cologne
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.