Přejít k hlavnímu obsahu

NAVI do své akademie podepsali 13letého talenta, který žije v České republice. Kdo to je?

27. 7. 2021 | 21:17 Counter-Strike 2
Ukrajinská organizace Natus Vincere se nespoléhá jen na největší hvězdy, ale na scéně se může pyšnit snad nejzajímavějším projektem práce s mladými hráči. Kromě B týmu totiž podepisuje spoustu dalších zajímavých talentů, kteří se na CIS scéně objeví. A třeba právě jeden z nich bude druhý s1mple.
NAVI
NAVI
Zdroj: HLTV.org

Sestava NAVI Junior není pro fanoušky CS:GO žádnou neznámou. V minulosti už si totiž zahrála třeba i proti SINNERS. V jejích řadách hrají hned tři šestnáctiletí střelci, z nichž nejvíce vystupuje z davu Ilya 'm0NESY' Osipov. Tento ruský hráč platí za obrovskou naději CIS scény a například v aktuální soutěži WePlay Academy League všechnu konkurenci neuvěřitelně ničí. Jedinou jeho smůlou je, že v hlavní sestavě Natus Vincere se z hlediska rolí bude jen těžko pro něj dělat místo. To by snad Aleksandr 's1mple' Kostyliev musel ukončit kariéru.

Vedle tohoto B týmu s průměrem okolo 18 let však tato slavná ukrajinská organizace pracuje také s týmem NAVI Youth, který se dá označit jako C tým. V současnosti ale nemá kompletní v sestavu, v minulosti navíc nešlo o pětici, ale rozšířenou skvadru mladých hráčů, kteří se zde rozvíjeli. Aktuálně jsou oficiálně pod tímto týmem pouze dva hráči, současně ale nejde o jediné, kteří jsou v NAVI pod smlouvou. V březnu totiž ukrajinský gigant podepsal Dmytra 'Dem0N' Myroshnychenka, teprve 13letý nevybroušený diamant ukrajinské scény.

Ve struktuře NAVI se Dem0N pohybuje pod hlavičkou NAVI Academy pod vedením Amirana 'aMi' Rehviashviliho. Tato část organizace se soustředí na individuální rozvoj a pilování různých kvalit kompletního kompetitivního hráče, který by časem mohl zamířit do jedné ze sestav. Dnes ale DeM0N získal stejně starého parťáka. Natus Vincere chtějí ulovit veškeré mladé talenty a tentokrát v jejich síti uvízl další 13letý hráč, Adam 'froz1k' Nagorny.

Froz1k se na scéně poprvé ukázal už před rokem, kdy ve FACEIT zápase na vysokém elu potkal Nielse Christiana 'NaToSaphiX' Sillassena a předvedl se s neuvěřitelným gameplayem. Všichni se podivovali, co je to za mladou hvězdu, proto je až skoro s podivem, že po něm NAVI sáhli až nyní. Co je ale zajímavé, tak už tehdy si fanoušci všimli, že na některých profilech má (i dodnes) froz1k českou vlajku. Jak se ale později ukázalo, opravdu je původem z Ukrajiny, jen žije v Praze. Kdo ví, třeba jednou s plynulou češtinou zamíří do českého týmu.

Zdroj: hltv.org
Štítky: froz1k, Natus Vincere
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.