Přejít k hlavnímu obsahu

NAVI to dokázali a po výhře ve druhém prodloužení se stávají Major šampiony

7. 11. 2021 | 15:16 Counter-Strike 2 Turnaj
PGL Stockholm Major míří do svého finále! O titul se utkají dva titáni - nejlepší tým světa NAVI, proti kterým se utká NiKo a jeho G2 Esports. Kdo si odnese milion dolarů a nejcennější trofej?
NiKo vs. s1mple
NiKo vs. s1mple
Zdroj: Foto: HLTV / koláž: PLAYzone

Dva týdny trvaly boje těch nejlepších CS:GO týmů z celého světa o to, kdo získá trofej z Majoru. Vítězství na PGL Stockholm Majoru bude o to cennější, že jde o první turnaj nejvyšší kategorie po dlouhých dvou letech. V akci však už zbývají pouhé dva týmy, mezi kterými se v nedělní večer rozhodne, kdo z nich získá svůj vůbec první triumf na Majoru.

Prvním týmem, který se ve finále představí, je Natus Vincere. V historii ukrajinské organizace je to už čtvrtá účast ve finále CS:GO Majoru, ani jednu z nich však zatím v zisk titulu nepřetavila. Letos je na to ta nejlepší příležitost. NAVI jsou jasnou světovou jedničkou a letos se mimo jiné stali držiteli prestižního Intel Grand Slam, což se povedlo naposledy týmu Liquid v roce 2019. Ve Stockholmu jsou navíc dosud neporažení a s1mple, B1T i electronic patří mezi nejlepších pět hráčů turnaje.

Kup si lístky na MČR

Proti nim se však postaví další obrovské jméno – G2 Esports. Sestava okolo NiKa, který stejně jako s1mple na svůj první Major triumf stále čeká, postoupila do finále také bez prohry. Na rozdíl od svého soupeře však G2 ztratili dvě mapy a jejich výkony nebyly až tak dominantní. Souboj to bude vyostřený i díky rivalitě obou finalistů. PGL Major je totiž teprve třetím velkým LAN turnaje za poslední rok a půl, a stejně jako dnes, tak i v obou předchozích případech se o titul utkali právě hráči NAVI a G2. V obou případech však zvítězili NAVI bez ztráty jediné mapy.

Potvrdí NAVI svou dominanci a získají svůj první Major titul, nebo nezvládnou enormní tlak a vítězství nechají G2 Esports, pro něž jde o historicky první finále? To můžeme sledovat od 20:00, kdy celý zápas vypukne! Program v aréně i na streamu však bude probíhat už dřív, v 18:00 se totiž uskuteční showmatch, ve kterém výběr domácí legendy GeT_RiGhTa vyzve největší překvapení tohoto turnaje, dánský tým Copenhagen Flames.

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.