Přejít k hlavnímu obsahu

Návrat krále! Faker postupuje se svým týmem do semifinále Worlds

23. 10. 2021 | 10:27 League of Legends Reportáž
První den vyřazovací části je za námi a hned na úvod jsme mohli sledovat duel dvou korejských celků – T1 a Hanwha Life Esports. Mnoho fanoušků tento zápas vnímalo jako takovou pomyslnou bitvu mezi Fakerem a Chovym na midu. Nakonec vyšel docela jednoznačně lépe z toho střetnutí Faker, protože T1 nedali svým protějškům šanci a přejeli je jednoduše 3:0.
Faker je zpátky!
Faker je zpátky!
Zdroj: Riot Games

Vypadá to, že se na světovém šampionátu v League of Legends vracíme v čase. Sice už T1 nevypadají tak dominantně, jako za časů, kdy ještě nesli jméno SK Telecom T1, ale i tak můžeme znovu pozorovat jejich skvělou hru. Ze sestavy, která vyhrála poslední světový šampionát pod již zmíněným názvem, už zůstal jenom nejlepší hráč všech dob a legenda Faker. Ten během včerejšího odpoledne předvedl, že kromě potahání hry na carry šampionech umí zahrát rovněž pro tým a mohli jsme ho pozorovat na Lissandře!

PLAYzone
PLAYzone
Foto: PLAYzone

Kromě vyhraného pomyslného duelu mezi Fakerem a Chovym jsme se také dozvěděli, že T1 budou opravdovou hrozbou, protože takto jednoznačný výkon jsme dlouho neviděli. V neděli odpoledne se dozví svého semifinálového soupeře, který vzejde ze zápasu DWG KIA vs. MAD Lions. Pro naše dva borce v modro-žlutých barvách je tak o to větší motivace porazit úřadující mistry světa DWG, protože to, že jste si zahráli proti Fakerovi, opravdu nemůže říct každý! Ačkoliv Humanoid tuhle zkušenost má již z roku 2019. Že by nastal čas odplaty?

Celý světový šampionát můžete sledovat i českým komentářem, a to na kanále Hitpointcz, tak přijďte našim borcům ukázat všechnu vaši podporu v neděli od 14:00, protože pokud prohrají, tak sezóna pro Čechy na mezinárodní úrovni končí a nezbyde nic více, než čekat na jarní split LEC.

Štítky: Worlds, Faker, T1
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.