Přejít k hlavnímu obsahu

Největší překvapení sezóny? eEriness MARVO přejeli Sampi.Tipsport bez ztráty mapy!

21. 4. 2021 | 16:45 Counter-Strike 2
Šestý hrací den 1. Tipsport COOL ligy přinesl překvapení, které se v letošní sezóně bude těžce překonávat. Nebo ne? Hráči dosud neporaženého týmu Sampi.Tipsport si podle předpokladů měli dojít pro jasnou výhru, outsideři soutěže eEriness MARVO však vystavili favoritům stopku a odnáší si tři body.
eEriness MARVO vs. Sampi.Tipsport
eEriness MARVO vs. Sampi.Tipsport
Zdroj: grafika PLAYzone

V šestém hracím dni nejvyšší české CS:GO soutěže jsme byli svědky utkání mezi jednoznačným favoritem Sampi.Tipsport, kterým se naopak postavil jeden z největších underdogů ligy eEriness MARVO. Neporažený celek versus jediný tým bez dosavadní výhry. Bylo jasné, co můžeme čekat, průběh zápasu však zaskočil každého.

Odstartovalo se na Overpassu, který si vybrali právě hráči eEriness. A dařilo se jim od samého začátku, kdy vyhráli pistolky i obě navazující koloa. Na ty sice ziskem dvou bodů odpověděli soupeři, replay a spol. ale následně vyvýšili vedení dalšími sedmi koly v řadě a měli jisté minimálně drtivé vítězství v první polovině. Tým okolo Richarda "queztone" Strnátka se ale nevzdával, zařadil vyšší rychlostní stupeň a vyhrál zbylé tři kola první poloviny. Podobně se pokračovalo i po změně stran, kdy si Sampi připsali dalších šest kol a poprvé se dostali do vedení. Tím však snaha o comeback skončila a podobně jak zápas začal, tak také skončil a eEriness MARVO si na první mapě připsali vítězství 16:12, kterému pomohlo hlavně 28 killů ze strany Vojtěcha "Valencio" Mydláře.

Sampi.Tipsport už na začátku ligy měli jednou pomalý start a čekalo se, že i nyní by se jim mělo povést vyhrabat se z nepříznivého stavu. V podobném tempu se však pokračovalo i na Dustu, eEriness je nechtěli pustit do hry. I zde si totiž rovnou prvních šest kol připsali na své konto, a i když si Sampi připsali několik kol, stále se nemohli dostat do vytouženého tempa. Po druhých pistolkách a následných dvou kolech se Sampi opět dokázali dostat do vyrovnaného stavu, to však taky bylo to poslední, co favorizovaný tým v zápase dokázal. Po druhé vyhrané mapě, tentokrát stavem 16:9, a hlavně neskutečném výkonu si eEriness MARVO připsali důležité tříbodové vítězství, které pořádně zamíchalo průběžným pořadím a může Sampi.Tipsport výrazně ztížit cestu do play-off.

Tipsport COOL liga
Tipsport COOL liga
Zdroj: https://www.coolliga.cz/csgo/aktualni-poradi

Po zápase jsme konfrontovali na streamu zástupce obou celků. Nejnovější posila Sampi a nejlépe střílející hráč poraženého celku, Martin "beryP" Beránek, se na nic nevymlouval. „Moc si nemyslím, že bychom prohráli kvůli tlaku, který na nás byl jako na favorita. Spíš to bylo prostě tím, že se nám nic nedařilo,“ řekl pochmurným tónem. Následně se ale o něco více rozpovídal, proč v šestém hracím dni nečekaně selhali. „Já pořádně nevím, co se na tom Dustu dělo. Nemohli jsme vůbec rozjet nějakou sérii vyhraných kol, vůbec nic se nám nedařilo, hoši si stěžovali, že nemůžou nic trefit, prostě to tam nepadalo a i já jsem mohl uhrát mnohem víc.“

V kádru soupeře naopak panovala radost. eEriness MARVO před nedávnem prohlásili, že už mohou jen překvapit, ale po zisku mapy nad eSubou, kde také podali sympatický výkon, to dokázali ještě trumfnout a pomalu se stávají černým koněm. „Určitě jsme si zápas užili, hlavně díky replayovi, který skvěle calloval a četl hru, co nám řekl, to fungovalo,“ řekl v rozhovoru Fizarezi. Klíčové prvky však nebyly jen v týmové hře, protože eEriness to padalo neskutečně také po individuální stránce. „Valencio je rozhodně dobrá posila, hlavně co se týče firepower a motivace. Zajda byl super spoluhráč, ale pár věcí v té naší hře prostě chybělo.“

Tipsport COOL liga
Tipsport COOL liga
Zdroj: grafika PLAYzone
Štítky: COOL CSGO liga
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.