Přejít k hlavnímu obsahu

Někdejší CS:GO šampionky utvářejí ženskou sestavu G2

21. 10. 2021 | 09:21 VALORANT Přestup
G2 Esports musejí na poli Valorantu překousnout skutečnost, že budou chybět na prvním světovém šampionátu vůbec. V žebříčku jim postup unikl o pouhých 25 bodů, v závěrečné kvalifikaci pak vypadli na 3. místě. Organizace se však i přesto snaží nadále být aktivní a tento týden G2 představili nový přírůstek v podobě elitního ženského týmu.
G2 Gozen VALORANT
G2 Gozen VALORANT
Zdroj: G2 Esports

Na evropské CS:GO scéně byste mezi ženami jen těžko hledali známější jména než Zainab 'zAAz' Turkie a Julia 'juliano' Kiran. Tyto dvě Švédky v posledních letech opanovaly většinu ladies turnajů, v září se však se svými spoluhráčkami rozhodly přejít na VALORANT. Spolu s tím ani nepokračovaly v organizaci XSET, kde napsaly svou poslední kapitolu v sérii Counter-Strike. Kapitolu smutnou, protože nenabídla žádnou LAN akci.

Zmíněné dvě hráčky nadále pokračují s Petrou 'Petra' Stoker a Michaelou 'mimi' Lintrup, svého času jednou z velkých nadějí na proražení i mezi mužskou konkurenci, kterou do své stáje podepsal i Red Bull. S týmem naopak ve Valorantu nepokračuje Anastasia 'kr4sylya' Khlobystina, kterou nahradila Anja 'aNNja' Vasalic.

Křišťálová lupa
Křišťálová lupa
Zdroj: grafika PLAYzone

Celá obměněná sestava po měsíci od oficiálního ukončení CS:GO kariéry nyní nachází svůj domov, a to ne jen tak ledajaký. Pod svá křídla si tým dosud hrající jako The Originals vzala slavná organizace G2 Esports. Po odchodu z XSET hráčky odehrály jediný turnaj, třetí místo na VCT Game Changers, tedy dosud největším ženském turnaji vůbec, je však příslibem do budoucna. Zřejme i proto, spolu s marketingovým potenciálem, si je G2 vybrali.

Štítky: G2 Esports, Juliano, mimi, zaaz
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.