Přejít k hlavnímu obsahu

Netflix expanduje do videoherního průmyslu! Údajně se dočkáme nové předplacené herní služby

22. 5. 2021 | 15:39 Všechny hry
Netflix se jakožto jednička ve svém oboru rozhodl pro významný krok, který zcela určitě potěší všechny videoherní nadšence. Dle údajných informací tento velikán ze světa streamingu v současné době dále investuje do gamingu a usiluje o založení vlastní předplacené herní služby! Jedná se o další krok směrem k naprosté nadvládě Netflixu napříč všemi mediálními trhy?
Netflix se aktivně zapojuje do herního průmyslu
Netflix se aktivně zapojuje do herního průmyslu
Zdroj: geekycraze.com/Netflix

Za poslední roky se Netflix stal absolutní špičkou a lídrem v oblasti streamovacích platforem, což absolutně v žádném ohledu nezastavilo jeho široký záběr a rapidní růst do dalších mediálních odvětví. Během posledních let jsme tak mohli být svědky přechodu ze služby zaměřené na předplácení VOD (video na vyžádání), až k neuvěřitelné proměně směrem k multifunkční produkční společnosti s nespočtem získaných ocenění, která se ani za mák nebojí fušovat do dalších oborů.

Podle nejnovějších informací z The Information se Netflix k radosti všech hráčů v současnosti snaží expandovat do videoherního průmyslu, čemuž napovídá inzerát od Netflixu, který hledá zkušené profíky právě z tohoto sektoru. Tento další krok by se měl stát skutečností společně s vydáním předplacené herní služby, podobné Apple Arcade, což by předplatitelům zpřístupnilo všechny nabízené tituly za měsíční poplatek.

K nejnovější senzaci se také vyjádřil tiskový mluvčí Netflixu, který potvrdil rozvoj směrem k gamingu a neustálé rozšiřování nabídky do všech směrů, což by divákům mělo zajistit nezapomenutelnou a hlavně interaktivní podívanou a zábavu. Jak všichni dobře víme, není to poprvé, co Netflix spolupracuje s herními společnostmi a vývojáři, čemuž svědčí seriály z herního prostředí, jako je DOTA: Dragon's Blood anebo nadcházející Arcane z League of Legends univerza.

Jak však nakonec všechno dopadne, to samozřejmě nikdo neví. Vydaří se Netflixu tento pravděpodobně poslední krok směrem k plnohodnotnému zapojení se do videoherního průmyslu? Jestli se nejnovější předplatitelská herní služba v režii takového velikána, jako je Netflix, stane opravdu skutečností, určitě bude zajímavé sledovat, co nám tento krok přinese a jak ovlivní zbytek videoherního průmyslu!

Zdroj: ginx.tv
Štítky: Netflix, Arcane