Přejít k hlavnímu obsahu

Nový formát nás posílá několik let dozadu, říká česká hvězda v PUBG

15. 7. 2021 | 09:12 PUBG: Battlegrounds
K dnešnímu rozhovoru jsme si nepozvali nikoho jiného než nejlepšího PUBG hráče u nás – Miloslava ”PiXeL1Ka” Feika. Vyzpovídali jsme ho nejen o jeho novém týmu Digital Athletics, ale taktéž o jeho účasti na turnaji v Jižní Koreji, názoru na hru samotnou či jeho budoucích plánech.
Miloslav "PiXeL1K" Feik
Miloslav "PiXeL1K" Feik
Zdroj: Twitter

Miloslav "PiXeL1K" Feik aktuálně nastupuje v turecké organizaci Digital Athletics, v minulosti působil jako pátý hráč v týmu Liquid na světovém turnaji PGI.S 2021 a byl také hnacím motorem v týmu Inside Games, který byl v roce 2020 jen krůček od postupu na mistrovství světa, které se tehdy konalo v Berlíně. 

Má první otázka směřuje zpět do Jižní Koreje. Jak zpětně hodnotíš PGI.S turnaj a jak sis pobyt v této asijské zemi užil?

PGI.S nelze hodnotit jinak než kladně, jelikož ne každý den se naskytne možnost letět s jedním z nejlepších týmů světa do Jižní Koreje. Příležitost vidět z první ruky přípravu a chování jak ve hře, tak i mimo, je snad to nejlepší, co se může hráči naskytnout. Samozřejmě, pro úplné uspokojení nás všech by musel být turnaj o krapet kratší, jelikož tři měsíce jsou opravdu dlouhá doba a s omezenými možnostmi na rozptýlení to může být chvílemi pro některé jedince velice obtížné.

Měl jsi možnost projít se po městě nebo jinak poznat korejskou kulturu? Jak se ti tato země líbila? Vrátil by ses tam někdy i mimo PUBG povinnosti?

Jak jsem již zmínil, naše možnosti, co se poznání zdejší kultury týče, byly minimální, a to hlavně kvůli restrikcím spojeným s covidem. Každopádně, až se situace zlepší, tak bych se tam chtěl podívat, a je jedno zdali s PUBG či bez. Jídlo tam bylo velmi dobré a korejskému BBQ se prostě, alespoň ve většině případů, nedá říct ne. Mimo to jsem se ale spíš držel takových těch již odzkoušených věcí a do exotiky jsem se nepouštěl.

Liquid dres
Liquid dres
Zdroj: twitter

Po tomto turnaji jsme tě mohli vidět v různých týmech, ESL Spring si odehrál v DA, finskou PSL ve WWCD BAD FORMAT nebo skandinávskou ligu Fragleague v týmu Tempus. Jak jsi tehdy měl nastavené cíle?

Již ke konci PGI.S jsem začal s hledáním nového týmu. Dostal jsem hned několik nabídek, každopádně kvůli klasicky špatnému naplánování nadcházejících PUBG turnajů byl na mě vytvořen až moc velký tlak a na rozhodnutí nebylo mnoho času. Přeci jen k rozhodnutí potřebuji znát více než jen soupisku, ale i jak hráči hrají, přemýšlejí a hlavně jak se chovají. Mimo Fragleague, kterou jsem již třetí sezónu hrál s Tempus, jsem tedy všechny ostatní turnaje odehrál v mixu a čekal na nějakou zajímavější nabídku, která nakonec i přišla.

Nabídka od Digital Athletics zvítězila. Proč ses rozhodl právě pro tento tým?

U této nabídky jsem se nemusel ani nijak zvlášť rozmýšlet, jelikož jsem věděl, že sestava Sambty, Ubah, Vard a já má vskutku velký potenciál a bylo by hloupé ji nepřijmout.

V nedávné době jste změnili hráče, ubah byl vyměněn za Jembtyho, co zapříčinilo tuto změnu?

Ubah nám byl pouze zapůjčen na hostování, tudíž byla tam velká nejistota, zdali nám ho půjčí i na další turnaje a jak to celé nakonec dopadne. Toto byl jeden z hlavních důvodů pro změnu a Jembty nám do týmu sedne trošku víc. Ačkoliv nemá ubahův střelecký um, tak náš tým má rozhodně lepší flow.

Fanoušci vás budou moci viděl na ESL Masters Summer, i přes nedávnou změnu, jaké máte cíle v tomto turnaji?

Aktuálně je naším cílem se zlepšit týmově a kvalifikovat se na PGC. Na ESL tudíž musíme dát dle mého názoru minimálně TOP 8, jelikož mimo ESL na nás čeká už jen jeden turnaj s přídělem PGC bodů.

Kromě evropských turnajů často nastupuješ v roli hosta i v těch domácích. Jaké hlavní rozdíly spatřuješ mezi světovou a domácí scénou?

Na domácí scéně již moc k vidění nebudu, jelikož tyto turnaje probíhají stejně jako hlavní evropské turnaje o víkendu a dvě BO6 série se mi již hrát opravdu nechtějí. Hlavním rozdílem bude samozřejmě přístup ke hře. Hodně českých týmů se nesnaží zlepšovat, ale prostě jen hrají. Scrimy hrají na výsledky, nikoliv na zlepšení jakýchkoliv nedostatků nebo otestování nových taktik.

Ve finské PSL si nastoupil v týmu pod jménem WWCD BAD FORMAT. Jaký je tvůj osobní názor k tomuto formátu, myslíš že je možnost návratu k starému oblíbenému SUPER formátu?

Nový formát nás posílá několik let dozadu, kdy se ještě dostávalo za výhru 400 bodů a za kill pouze bodů 8. Z nějakého důvodu se v PUBG rozhodli odebrat odměnu za konzistentnost a nahodit do turnajů neuvěřitelnou dávku RNG. Z tohoto důvodu můžeme vidět v closed kvalifikacích týmy, které by se tam za normálního bodování nikdy nedostaly. To samé pak lze aplikovat i na výsledky v samotném vyvrcholení turnaje – Grand Finals. Doufám, že po PGC se opět navrátíme k SUPER formátu, i kdyby upravenému.

PUBG komunitou probíhají debaty o chystaném 2.0 verzi. Máš k tomu nějaké konkrétnější informace, případně jak se na tuto 2.0 verzi těšíš?

O PUBG: Battlegrounds 2.0 probíhají debaty již od roku 2018. Žádné konkrétnější informace nemám, každopádně stačí sledovat PlayerIGN na youtube/twitteru a zjistíte, že nějaká naděje tam je. Zatím se nijak zvlášť netěším, jelikož to není oficiálně oznámené a hlavně nikdo neví, co by to pro hru mohlo znamenat.

Nedávno do hry dorazila nová mapa Taego? Co na ni říkáš?

Taego jsem zatím nehrál, ale určitě bych uvítal nějakou novou mapu do kompetitivního poolu.

Jaké máš cíle do budoucna, ať již po osobní nebo PUBG stránce?

Aktuálně je mým cílem se kvalifikovat na PGC (mistrovství světa v PUBG) a zlepšení jak po individuální, tak týmové stránce.

Díky moc za rozhovor! Chtěl bys něco vzkázat fanouškům a čtenářům?

Taky děkuji, rád uvidím nové tváře na svém twitch kanále. V akci nás uvidíte o víkendu v Survival části (TOP 24 týmů) ESL Masters, tak doufám, že budete fandit ať už mně nebo zbylým českým týmům, kterým se podařilo postoupit (fulltime a Entropiq). Jinak své herní zážitky sdílím s fanoušky na svém instagramu, koho zajímá více, tak ať dá odběr.

Velký kluk milující Esport.... Jo a taky jídlo!