Přejít k hlavnímu obsahu

Nový tým udržíme minimálně do léta 2022, slibuje šéf Sampi.Tipsport. Kdo se v něm ukrývá?

3. 8. 2021 | 12:00 Counter-Strike 2
Další z předních organizací vyrukovala s oficiálním oznámením své sestavy. Letošní léto bylo obzvlášť neklidné, se startem soutěží si ale vše sedá na svá místa. Jako další v den začátku 1. Tipsport COOL ligy jsme se konečně dočkali také oficiálního představení zbrusu nové pětice Sampi.Tipsport pod vedením queztona.
Nová CS:GO sekce
Nová CS:GO sekce
Zdroj: Sampi.Tipsport

Sampi.Tipsport začali podporovat CS:GO na začátku loňského roku, ale ani v jednom případě se nepodařilo sestavit tým, který by to mohl dotáhnout daleko třeba i v Evropě. Všechny sestavy vždy měly interní trable a neshody, kvůli nímž se nikdy neprojevil maximální potenciál, o kterém se stále mluvilo pouze v teoretické rovině. Nějaká ta medaile sice přišla, ale v dlouhodobém horizontu Sampi míří výš. Před létem tak přišel další z radikálních řezů, kdy se ale změnila celá strategie výstavby kádru. Zůstal pouze čtyřnásobný mistr ČR Richard 'queztone' Strnátko, vedle kterého by měli vyrůst nové hvězdy. Nejde však o žádné neznámé střelce, ba naopak. O to důležitější bude práce, která bude náročná, ale současně může přinést právě to vytoužené ovoce.

Do týmu přichází každý odjinud, žádné již vybudované spojení, tedy až na jednu výjimku. Z Dark Tigers přichází Tomáš 'system' Zemko, který bude opět pod jednou střechou působit se starším bratrem a donedávna trenérem ENTERPRISE, Robertem 'mgnt' Zemkem. Poslední slovenským hráčem této party je Rudolf 'Rutk0' Kovalčik, který měl dosud pod palcem sestavu DEFEATERS. Roli největší hvězdy celé sestavy by měl zastávat Martin 'zur1s' Sláma, pro kterého jde o velkou šanci. Jeho individuální schopnosti nikdo rozporovat nemůže, v žádném týmu ale nevydržel bez problémů delší dobu. Největším otazníkem pro veřejnost naopak bude Filip 'Darber' Böhm, jenž na scénu prorazil letos v Universe a půjde o jeho životní kariérní šanci. Sampi si jej určitě nevybrali jen tak.

Nová sestava Sampi.Tipsport vypadá opravdu zajímavě, dá se ale jen těžko odhadovat, jak to klukům bude společně fungovat na serveru a kde bude jejich výkonnostní strop. Tato sestava je sázkou pro dlouhodobé cíle a úspěchy, v 1. Tipsport COOL lize to jako nová pětice nyní budou mít hodně těžké. Klíčové bude, aby ze všech stran nepřicházel přehnaný tlak ani očekávání. Jen to může nový nastolený směr narušit, jinak vše ukáže až čas.

Takto se při představení nové CS:GO sekce rozpovídal sám šéf Sampi.Tipsport, Jakub Jankto:

Ačkoliv minulá sezóna nebyla úplně špatná, což dokazuje 3. místo v Sazka eLeague, tak víme, že s bývalou sestavou bychom se nikam dále neposunuli. Tuzemskému CS momentálně vládnou SINNERS, a nějaký čas ještě budou. Nyní chceme vytvořit dlouhodobý projekt s novým týmem kolem Queztona, který předá mladým puškám, o kterých jsme přesvědčeni, že mají obrovský potenciál, hodně zkušeností a rad, které později využijí. Počítáme s tím, že do konce roku 2021 nebudeme konkurovat těm nejlepším a výsledky nemusí být vždy optimální. Osobně ale slibuji, že pokud se nestane nějaká nečekaná událost (zranění, přestup hráče do prestižnějšího týmu), tak tento tým udržíme minimálně do léta 2022. Máme nejlepšího FIFA hráče Serona, máme nejlepší Brawl Stars sekci.

S VALORANT týmem jsme se dostali do TOP 30 v EU. Jediná podporovaná hra, ve které trochu pokulháváme, je CS:GO. To se ale nezlepší krátkodobou změnou, ale dlouhodobou vizí, kterou jsme nastavili. Proto prosíme fanoušky o trpělivost, protože se vše může hodnotit až po dlouhodobé spolupráci s týmem. Cílem je udělat si dobré jméno v Evropě a stát se mistry ČR. Společně ale pojďme fandit také ostatním týmům jako například SINNERS, kteří ukazují neskutečnou jízdu jak u nás, tak i v Evropě. Pokud chceme esport posunout na vyšší level, musíme všichni táhnout za jeden provaz. Chystáme další velké projekty a doufáme, že s námi budete i nadále! Děkujeme všem!

Nová pětice Sampi.Tipsport:

 Slovensko Richard 'queztone' Strnátko
 Slovensko Tomáš 'system' Zemko
 Česká republika Filip 'Darber' Böhm
 Slovensko Rudolf 'Rutk0' Kovalčik
 Česká republika Martin 'zur1s' Sláma

 Slovensko Robert 'mgnt' Zemko – trenér

Zdroj: @teamsampi
Štítky: Sampi
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.