Přejít k hlavnímu obsahu

Nový zápis do Národní ukrajinské knihy rekordů. Tamní turnaj odehrál tým s věkovým průměrem 75 let

27. 5. 2021 | 12:20 Counter-Strike 2
V přímořském městě Oděsa na Ukrajině se nedávno odehrál speciální turnaj, kterého se mohli účastnit týmy bez jakýchkoliv omezení. Svou šanci využilo družstvo hrající pod názvem Young Guard, jehož věkový průměr hráčů dosahoval neuvěřitelných 75 let a díky tomu si vysloužili zápis v Národní ukrajinské knize rekordů.
Young Guard
Young Guard
Zdroj: Odessa News

V historii CS:GO jsme byli svědky pokoření mnoha milníků a rekordů. Můžeme zmínit například dosud nejdelší odehranou hru, která trvala celých 88 kol na mapě Inferno. Také určitě stojí za zmínku Nicolai "device" Reedtz, jenž je držitelem nejvyššího počtu turnajových MVP, jejichž počet k dnešnímu dni čítá 18 medailí. Dá se říct, že jsme momentálně jmenovali typické rekordy pro samotnou hru, ovšem rekord, který se nedávno podařilo zapsat na turnaji v ukrajinské Oděse, je opravdu nevšední.

Onen nezvyklý turnaj se odehrával v herně s názvem "Skill" a zúčastnit se ho mohl téměř kdokoliv, a to doslova. Organizátoři totiž nevyžadovali po účastnících určitý rank či minimální věk. Jediné co bylo nutné byla platná registrace všech hráčů a toho využil celek s názvem Young Guard. Vedle školáků se tak na turnaji představil tým s věkovým průměrem 75 let a 2 měsíce. Nejmladší hráč celku Young Guard měl 66 let a 8 měsíců, zatímco nejstarší měl neskutečných 78 let a 8 měsíců.

Složení tohoto nezvyklého týmu přilákalo pozornost Lany Vetrové, která je šéfkou Národní ukrajinské knihy rekordů. „Na Ukrajině jsem ještě žádný podobný rekord neviděla. Nejenom, že tento tým dokáže v tomto věku hrát, ale ještě se u toho bavit, což je hlavní důvod jejich úspěchu a rekordu,“ okomentovala Young Guard. Kromě zápisu do samotné knihy rekordů ještě každý hráč obdržel certifikát. Za nás je tohle pěkné gesto a doufejme, že to týmu Young Guard bude ještě dlouho střílet.

Zdroj: akgaming.com
Štítky: rekord
Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.