Přejít k hlavnímu obsahu

Novým šampionům The International 10 poblahopřál sám Vladimir Putin

23. 10. 2021 | 10:45 Dota 2 Zajímavost
The International 10 byl ostře sledovaný šampionát. Nejen, že se tento rok jednalo o jednu z největších esportových akcí tohoto roku, s enormním prize poolem ve výši 40 milionů dolarů, ale ještě k tomu všechny překvapil poměrně podceňovaný rusko-ukrajinský Team Spirit. K poblahopřání se krom kolegů z branže připojil někdo, koho bychom asi nečekali.
Vladimír Putin a Team Spirit
Vladimír Putin a Team Spirit
Zdroj: Vlastní

To, že desátý ročník šampionátu v Dota 2, The International 10, nabídne fenomenální podívanou, bylo jasné prakticky od oznámení hrajících týmů, Snad ale ještě více překvapující byl fakt, že vítězství, a s ním nejvyšší prize pool v historii esportu, si neodnáší čínský tým PSG.LGD. Favorité pohořeli nad poměrně nečekaným protivníkem – ukrajinsko-ruské sestavě týmu Spirit. Té se rozhodl pogratulovat i sám prezident Ruska, Vladimír Putin.

Blahopřeji k zaslouženému vítězství na The International 2021 – světovém šampionátu v Dotě 2. Vůbec poprvé ruský tým Team Spirit vyhrál tyhle nádherný šampionát. Ukázali jste sílu a prošli testem dovedností a charakteru. Přeji skvělé výsledky do budoucna.
Křišťálová Lupa

Celý dopis, věnovaný právě Team Spirit, je dostupný na oficiálních stránkách Kremlu. Je jasné, že Rusko si nenechá utéct žádnou možnost pro vychválení svých dovedností. Kdo finálový zápas mezi PSG.LGD a Team Spirit viděl, dá nám za pravdu, že oba týmy hrály výborně. Byla to ale právě skvěle sehraná a agresivní hra, která rusko-ukrajinskému týmu krom prize poolu ve výši 18 208 300 dolarů a vítězství v desátém ročníku The International přinesla i celosvětové uznání, které si jim od všech dostává.

Není to poprvé, co ústavní činitelé některé země pogratulovali vítězům. V roce 2019 uteklo vítězství na PGL Majoru jen o chlup týmu Astralis. Přesto, že nevyhráli, dánský premiér si udělal čas a přijel se podívat do kanceláří týmu, kde jim pogratuloval a poděkoval. Minulý rok dokonce dánská policie pogratulovala Heroic za vítězství na ESL One Cologne 2020. V Dánsku je esport na úplně jiné úrovni a pravidelně běží také v televizi.

Je tak možné, že se krom jiných průmyslů začnou jednotlivé země předhánět v tom, kdo má více světových titulů v esportu. My bychom se tomu určitě nebránili.

Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.