Přejít k hlavnímu obsahu

O2 zablokovalo na Slovensku celý Twitch! Ostatní operátoři by měli následovat

24. 6. 2021 | 15:30 Twitch.tv
Na světě je další ohromná potíž. Slovenský Úřad pro regulaci hazardních her vydal příkaz na zablokování streamera The Dandis kvůli propagování nelegálního obsahu na oblíbené videoherní platformě. Tamní operátoři a poskytovatelé připojení to však vyřešili opravdu radikálně a začínají blokovat úplně celý Twitch, nehledě na obsah či streamery.
dDandis
dDandis
Zdroj: koláž

Na Twitchi se objevil další obrovský problém, konkrétněji přímo na naší domácí scéně, ovšem samotný Twitch za nic tentokrát nemůže. Mnoho slovenských diváků, kteří se dneska chtěli podívat na svá oblíbená vysílání, se dost možná setkalo se stejným problémem. Místo standardní titulní stránky totiž vyskočí varování a hlášení, že stránka je zablokovaná z rozhodnutí slovenského Úřadu pro regulaci hazardních her.

Co se stalo a jak je to vůbec možné? Důvodem znepřístupnění celé platformy je nařízení soudu k zablokování známého slovenského streamera The Dandis, který kromě běžných her často streamuje například poker, a na svém kanále údajně propagoval nelegální hazardní hry. Soud sice podle plánů vydal příkaz, ovšem nikde se neobjevily žádné detaily a namísto zablokování jednoho kanálu je pro mnoho uživatelů nyní nefunkční celý Twitch.

Komplikace se týkají zejména uživatelů O2 a operátora Radosť, který rovněž spadá pod O2. Poskytovatel internetového připojení kvůli Dandisovi odříznul úplně celou platformu, jenomže situace se může také zhoršit. Ostatní operátoři, jako je UPC nebo Orange, prozatím zablokování neuskutečnili, takže se neví, jestli náhodou po vzoru O2 také nezablokují úplně celý Twitch.

Tato praktika blokování nelegálních stránek není žádnou novinkou, avšak poprvé se jedná o streamera, a to rovnou na oblíbené platformě. Celá situace samozřejmě popudila slovenské fanoušky i streamery a stala se předmětem opravdu zapálených diskuzí. Doufejme, že se situace začne co nejdříve řešit a celý tento přešlap i všechny vzniklé potíže se brzy napraví. Přece jenom to nyní namísto jediného streamera odnáší skoro celé Slovensko, hlavně tedy fanoušci gamingu a esportu. 

Štítky: O2, dDandis