Přejít k hlavnímu obsahu

Obří update míří do Call of Duty. Co na něj říká přední český streamer Adisbak?

14. 7. 2021 | 17:40 Warzone
Fanoušci Call of Duty Cold War a Warzone si zítřejší datum pečlivě poznamenali do kalendářů. Má totiž vyjít kupa nového obsahu, počínaje novou mapou pro Zombies a konče novým herním módem.
Call of Duty Warzone
Call of Duty Warzone
Zdroj: Activision

Zítřejší update pro Call of Duty bude něco obrovského. Dle slov Activisionu se jedná o dosud největší update pro Zombies. Určitě ale neostrouhají ani hráči klasického Warzone a Black Ops: Cold War. Pojďme se tak letmo a rychle podívat na novinky, které zítra dorazí.

Season 4 reloaded
Season 4 reloaded
Zdroj: Activision

Nová mapa Mauer Der Toten pro Zombies -  Vydejte se do nemrtváky zamořeného Berlína pro nové typy nepřátel, kupu úkolů k dokončení a hlavně pročištění ulic, bunkrů a dalších. Nebudete na to ale sami. Pomoci vám bude moci robotický přítel Klaus. 

 

Exkluzivní Onslaught kontent pro PlayStation – V tomto módu můžete získat legendární nákres pro jedno z LMG. “Chemtaminate”, jak se blueprint jmenuje, půjde získat, pokud dokončíte 20 vln v libovolném Zombies módu.

Nový The Mule Kick perk – Tento perk vám na zavolání přinese lepší výbavičku, doplní munici a přidá nějaké benefity. K vylepšování schopnosti budou používány Aetherium Crystals, které budou těžko získatelné. Budete se tak muset pečlivě rozhodovat co vylepšit.

Nový předmět, který půjde vyrobit – Call of Duty není jedna z těch her, kde byste si na koleni, nebo někde u stolu, mohli seskládat granát z lega, nebo si udělat z pistole automatickou pušku. Nový update ale přidá granát LT53 Kazimir, který k sobě přisaje nemrtvé nepřátele a udrží je na místě.

Další Wonder Weapon – Nová zbraň pojmenovaná CRBR-S je elektrickou pistolí, která vždy vystřelí dva náboje. Vylepšovat půjde pomocí Mod Kitů a díky nástrojů z ní půjde udělat něco úplně jiného. Získat půjde plněním úkolů, nebo z Mystery Boxů.

Nový herní mód pro Warzone, Payload – Proti sobě se postaví dva týmy po dvaceti hráčích. Každý tým bude mít za úkol získat důležitý intel a přidat se buď na stranu Sovětů a Perseuse, nebo NATO. 

Nový herní mód Blueprint Blitz – Jedná se o jedinečný mód. Poté, co hráč splní dva libovolné kontrakty, se mu odemkne jeden větší. Za splnění pak hráč obdrží blueprint na jakoukoliv zbraň, který mu zůstane.

Nový killstreak – Pokud se dostanete do problémů, přichází na řadu Sentry Gun, která je velmi silná, ale i velmi vzácná a získatelná jen z uzavřených červených místností, které se po Verdansku spawnují.

Nové výzvy a intel – Pokud splníte všechny výzvy, které si na vás Mauer der Toten nachystá, dostanete bonusovou dávku zkušeností. Sbírat k tomu můžete intel, za nějž dostanete calling kartu a další zkušenosti. To se přece hodí, ne?

Návrat mapy z Black Ops II – Mapa Rush se vrací ve své plné kráse. Jedná se o paintballovou mapu, očekávat tak můžete spoustu krytů a zákoutí. Bude se jednat o 6v6 mapu, kde si na své přijdou jak milovníci střelby na dálku, tak ti, preferující osobnější setkání.

Nový operátor a nové zbraně – Do Cold War a Warzone přichází operátor z NATO, Weaver a zbraň nablízko, Mace. Operátor i zbraň dorazí někdy uprostřed sezóny. Co ale dorazí hned, je SMG OTs 9.

Velikost Black Ops Cold War updatu na různé platformy:

  • PlayStation 5: 17.9 GB
  • PlayStation 4: 14.5 GB
  • Xbox Series X / Xbox Series S: 21.3 GB
  • Xbox One: 11.4 GB
  • PC: 13.0 GB (bez HD balíčku) / 21.2GB (s HD balíčkem)

Velikost Warzone updatu na různé platformy:

  • PlayStation 5 / PlayStation 4: 8.9 GB
  • Xbox Series X / Xbox Series S / Xbox One: 9.2 GB

A co na celý update z hlediska gameplaye říká přední český Call of Duty streamer Adisbak?

Já jsem osobně moc rád, že nám do Warzone přidávají stále nový kontent. Těšit se můžeme například na nové SMG, mód do Warzone - Payload nebo killstreak - sentry gun, který můžeme znát z Cold Warů. Taky je super, že budeme mít i ve Warzone využití pro "Prestige keys", za které si budeme moci kupovat nějaké blueprinty na zbraně.

Určitě to všechno zase trochu oživí gameplay, a to mě na tom baví. Teda za předpokladu, že začnou vývojáři něco dělat s cheatery, protože je situace momentálně snad nejhorší, jaká kdy byla. Před nějakou dobou se objevily teasery na nový nedetekovatelný program na konzole, který měl fungovat jako aim-lock. Naštěstí vývojáři pohrozili právníky a projekt skončil dřív, než začal. Cheaterů je ale i tak ve Warzone každý den víc a víc, tak snad se dočkáme řešení, protože nikdo nechceme, aby na tohle Warzone doplatil, obzvláště, když se za nedlouho objeví konkurence v podobě Battlefieldu 2042.
Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.