Přejít k hlavnímu obsahu

Obrovská škoda! Humanoid a Carzzy končí po super výkonu těsně před branami finále MSI

22. 5. 2021 | 19:45 League of Legends
MSI se blíže ke svému konci a dnes bylo na programu druhé semifinále mezi MAD Lions a DWG KIA. Co dělá zápasy MAD speciální, je česká stopa v podobě Humanoida a Carzzyho, kteří už druhý rok v kuse ukazují, že jsou novou generací evropských hvězd. Bohužel tentokrát se na ně štěstí neusmálo a podléhají úřadujícím mistrům světa DWG KIA.
MAD Lions končí v semifinále MSI
MAD Lions končí v semifinále MSI
Zdroj: Riot Games

Druhé semifinále MSI si pro nás připravilo skvělou podívanou v zápase MAD Lions proti DWG KIA. Pro české fanoušky se rovněž jedná o skvělou příležitost vidět naše borce Humanoida a Carzzyho v MAD Lions, jak dokáží konkurovat elitě v celém světě. Bohužel tentokrát to nedopadlo úplně podle našich představ, ale i tak se podíváme podrobněji na každou jednu hru této série.

První zápas byl relativně standartní, co se týkalo draftů na obou stranách, ovšem největší problém pro MAD nastal v herních rozhodnutích. Sice si jak Armut, tak Humanoid na svých linkách poradili a dokonce vyhráli souboje proti jejich protějškům, bohužel ale nedokázali tyto dílčí úspěchy proměnit v dlouhodobé výhody. DWG působili daleko lepším dojmem a ujali se tak vedení v sérii.

Guseppe MČR Tour
Guseppe MČR Tour
Foto: mcrpc.cz

Druhá hra znovu nezačala dobře, ale MAD se dokázali tentokrát vrátit do zápasu a dali DWG ochutnat jejich vlastní styl hry. Ghost se svojí Kai’sou neměl žádný způsob, jak pomáhat svému týmu a už to začalo vypadat velice dobře pro MAD. DWG se sice pokusili o návrat do zápasu, ale Carzzy se svojí Xayah hrál naprosto perfektně a ukázal, že patří mezi nejlepší marksmany celého světa. Třešničkou na dortu bylo jeho ukradnutí barona.

Za vyrovnaného stavu série 1-1 bylo všechno otevřené a DWG si vybrali Jayce na midu proti Orianně. Tentokrát se MAD rozhodli, že oni budou ti kteří se pokusí být agresivní a vyšlo jim to na jedničku. Dostali se do celkem pohodlného vedení a navíc si připisovali jednoho draka za druhým. Po jednom z nejvíce chaotických teamfightů na celém MSI nakonec MAD Lions dokázali získat dračí duši a poté i barona po odchycení junglera Canyona. S touhle výhodou už dokázali hru po naprosto infarktové koncovce dotáhnout do vítězného konce a dělila je jediná výhra od historického postupu do finále MSI.

Předposlední hra série se dá shrnout docela jednoduše a rychle. Přestože se MAD ujali docela dobrého vedení, tak Showmaker dokázal sám otočit celou hru na stranu DWG poté, co svým teleportem na bot dokázal zařídit tři killy pro svůj tým. Od té chvíle si už DWG jenom hráli se svým soupeřem a sérii tak vyrovnali na 2-2. Nás tak čekala pátá semifinálová hra.

Nervozita před posledním mačem se dala krájet, ani jeden z týmů nechtěl udělat chybu. MAD Lions se rozhodli pro relativně klasickou týmovou kompozici mezitím co DWG se rozhodli pro double-poke kompozici se Zoe na midu a Jaycem na topu. Očekávali jsme, že to bude bitva, ale nakonec se z toho spíše stalo šikanování. DWG naprosto zdemolovali MAD Lions a postupují tak do finále MSI, kde už na ně čekají Royal Never Give Up.

Guseppe MČR Tour
Guseppe MČR Tour
Foto: mcrpc.cz
Štítky: MSI, Carzzy, Humanoid
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.