Přejít k hlavnímu obsahu

OFICIÁLNĚ: fnatic jdou mezinárodní cestou, novými přírustky jsou ALEX a mezii

3. 8. 2021 | 19:23 Counter-Strike 2
Legendární švédská organizac fnatic jde cestou mezinárodní sestavy! Tým posiluje britská dvojice ALEX a mezii, která si už spolu zahrála v Cloud9. Do Švédska ale míří každý jinou cestou.
ALEX
ALEX
Zdroj: ESL

Letošní rok patřil mezi ty nejhorší v historie organizace fnatic, i proto došlo k radikální změně. Poprvé od roku 2013 totiž nebude tým čistě švédský, ale jde mezinárodní cestou. Novými členy týmu se stala britská dvojice Alex "ALEX" McMeekin a William "mezii" Merriman, jak se už dříve spekulovalo.

Oba tito hráči se již setkali v poslední sestavě Cloud9, které se přezdívalo "kolos". Tým však nepodával očekávané výkony a měl problém se dostat mezi elitu, držel se pouze okolo TOP 20. Na začátku letošního roku byl tak tým rozpuštěn a ALEX byl od té doby bez angažmá, zatímco mezii se přidal k britské jedničce Endpoint.

Ve fnatic zaplní dvojice nedávno uvolněné místo po Jesperu "JW" Wecksellovi a Maikilu "Golden" Selimovi. Jediným zbývajícím hráčem z legendární sestavy, která vyhrála dva Majory, tak zůstává Freddy "KRIMZ" Johansson. Soupisku doplňuje dvojice mladíků, Ludvig "⁠Brollan⁠" Brolin a Jack "⁠Jackinho⁠" Ström Mattsson.

Nová sestava se představí poprvé ve 14. sezóně ESL Pro League. Tam na ně čeká zkouška ohněm, postaví se totiž proti týmům jako NAVI, FaZe nebo mousesports.

Posílená sestava fnatic vypadá takto:

 Švédsko Freddy "⁠KRIMZ⁠" Johansson
 Švédsko Ludvig "⁠Brollan⁠" Brolin
 Švédsko Jack "⁠Jackinho⁠" Ström Mattsson
 Velká Británie William "⁠mezii⁠" Merriman
 Velká Británie Alex "⁠ALEX⁠" McMeekin

 Švédsko Andreas "⁠Samuelsson⁠" Samuelsson – trenére

Štítky: fnatic, ALEX, mezii
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.