Přejít k hlavnímu obsahu

Oskar nebude v FPL sám! Do profesionální ligy obdržel pozvánku i zbytek jeho týmu a také Dytor

2. 11. 2021 | 10:21 Counter-Strike 2 Reportáž
Kdy budete v FPL? Této otázce často čelili v posledních měsících SINNERS po tom, co raketově vzlétli mezi užší světovou špičku. Teď se konečně fanoušci dočkali a vedle už zaběhlého oskara tak ve Faceit Pro League, jak zní celý název, bude zapsán i zbytek party. Vedle nich se tam také objeví bývalý hráč Sampi.Tipsport, Dytor.
SINNERS jsou v FPL!
SINNERS jsou v FPL!
Zdroj: SINNERS Esports

Ať se v posledních měsících povídá o FACEIT Pro League cokoliv, její prestiž je stále veliká. Do této ligy, kterou hraje spousta známých hráčů jako třeba s1mple, ZywOo, flusha, JW nebo XANTARES, se v podstatě může dostat každý hráč – stačí si zakoupit FACEIT Premium, umístit se v TOP 100 Master ligy, úspěšně projít náročnou dvoudenní kvalifikací do FPL Challenger (dále jen FPL-C), a tam skončit mezi dvěma nejlepšími.

Zní to bláznivě, zvlášť když připočítáme to množství vynaloženého času a mnohdy i nervů. Však to všichni hráči dobře znají. Celý tento kolotoč ale hledí i na hráče z úspěšných evropských celků, takže třeba do FPL-C může dostat pozvánku kromě kvalifikovaných i hráč například z týmu ze světové stovky, možná i dvoustovky. Mezi ty nejlepší přímo do FPL ale může mířit pouze ten, jehož parta je v TOP 30. A to už je trošku náročnější.

Křišťálová lupa
Křišťálová lupa
Zdroj: grafika PLAYzone

Teď už se dostáváme k podstatě věci. Česká jednička SINNERS se ve světové třicítce drží už tři měsíce, a ZEDKO, NEOFRAG, SHOCK ani beastik doposud nedostali zelenou. Říká se, že by to mohlo být kvůli tomu, že beastik i ZEDKO ligu kdysi hráli, jenže v ní po nějaké době byli neaktivní a organizátoři se tak mohli obávat podobného scénáře. Teď ale přichází změna a zmíněná čtyřka konečně doplní oskara, který FPL už čtyřikrát vyhrál. Z FPL-C navíc za měsíc říjen postoupil i další Čech, Dytor, pro něhož tato velká zkušenost může být zásadním krokem jeho kariéry. A o co se hraje? Od prvního dne měsíce až do toho posledního se v FPL bojuje o slušnou pálku ve výši 4500 dolarů za první místo, pak se zase všechno resetuje a jede se od znova.

Otázkou zůstává, zda SINNERS o tuto ligu budou mít konzistentně zájem. Týmová hra je stokrát přednější a volného času moc nezbývá, takže uvidíme, jak si to jednotliví hráči nastaví. Ačkoliv ligu už teď hrají spíše kvalifikovaní hráči a ta původní hra profíků spíše s cílem se zabavit ubývá, pravdou je, že by se tu hříšníci ohromně zviditelnili. Navíc, obrovská spousta domácích fanoušků by se ráda podívala na jejich POV.

Štítky: FPL, SINNERS
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.