Přejít k hlavnímu obsahu

Overwatch se dočká animované televizní série, stejně jako Diablo

20. 2. 2020 | 14:00 Overwatch
Svět videoher a zábavního průmyslu se stále více propojuje, což se projevuje i tím, že hry už dávno neomezují svou působnost na pouhé hraní. Herní tématiku najdeme na tričkách, špercích, hrncích, velké společnosti z nejrůznějších odvětví spolupracují s těmi herními. To nejdůležitější je však vždy příběh. A tak přišla řada i na Overwatch a Diablo, které se dočkaly animovaných zpracování.
OW
OW

O animované sérii promluvil Nick van Dyk, spoluprezident Activision Blizzard Studios, na svém LinkedIn profilu, kde prohlásil, že: „vyvinul a prodal animované série založenou na franšíze Overwatch“. 
 
Není zatím známo mnoho detailů o samotné sérii. Nevíme, komu byly série prodány, kde budou vysílány, ani v jaké fázi produkce jsou. Některé zápasy Overwatch League se vysílaly na Disney XD, je tak možné, že show budeme moct sledovat právě tam.  

Overwatch lore je v komunitě oblíbeným tématem, byl rozšířen mnoha různými způsoby, třeba ve formě animovaných „kraťasů“, komiksů nebo psaných příběhů. Ví se, že Overwatch 2 bude obsahovat zcela originální kampaň, zatím se ale neví, kdy titul vyjde. Je tedy možné, že animované série jsou naplánované na dobu vydání sequelu originální hry, aby se fanoušci měli na co těšit a zároveň se udrželo napětí.

OW

Overwatch však není jediným, koho čeká animované zpracování. Diablo má dostat svou vlastní Netflix show ve stylu anime. Nick van Dyk popsal svou pozici v Activision jako: „výkonného producenta vytvářené televizní adaptace Diabla od Blizzard Entertainment, v anime stylu“.  

Vzhledem k tomu, jaký úspěch slaví série Castlevania (také od Netflixu), je snadné si představit, jak by Diablo zapadlo se svým podobným, lehce strašidelným uměleckým stylem. Uvidíme, jak se vše vyvine, jelikož jsou série stále v předvýrobě, může se ještě stát cokoliv. 

V posledních letech není spolupráce filmového a herního průmyslu ničím novým. V roce 2016 šlo do kin filmové zpracování Warcraftu, které patří také Blizzardu. Ten samý rok spatřila světlo světa i filmová verze Assassin‘s Creed. Několik filmů má také například oblíbená herní série Tomb Raider a jmenováním těch dalších bychom mohli zaplácnout ještě pěkných pár řádků. Zkrátka, hry a zpracování jejich příběhu do formy kratších či delších videí táhnou a tak se snad kromě výše zmíněných v blízké době dočkáme i zpracování dalších herních titulů.  

Zdroj: dexerto.com
Štítky: Overwatch, film