Přejít k hlavnímu obsahu

Frozen je taky legendou! MOUZ zvládli na PGL Majoru těžký zápas o postup proti BIG

29. 10. 2021 | 16:20 Counter-Strike 2 Live coverage
13 legend známe, 3 zbývají. PGL Major Stockholm je v plném proudu a už dnes večer bude uzavřena jeho první fáze. Mezi včerejšími postupujícími byla i sestava Entropiqu, která senzačně přehrála Heroic. Stále však máme komu fandit v boji o postup, protože na Frozena a jeho tým čeká závěrečné páté kolo swissu.
MOUZ
MOUZ
Zdroj: sociální sítě týmu

Čtvrteční den nabídl spoustu zápasů s vypjatým průběhem až do konce třetí mapy. Jedinou výjimkou byla druhá výhra Astralis, která se zrodila proti paiN Gaming. Všech zbylých pět duelů došlo právě až do třetí mapy. Postup se podařilo vybojovat Virtus.pro, ENCE, ale také Entropiqu. Ruská sestava české organizace na třech mapách porazila Heroic, u kterých chvíli hrozilo, že si to budou muset rozdat v pátém kole proti Astralis. Entropiq se ale mohou radovat a těšit se, s kým se utkají v další fázi Majoru, kde už se nachází pouze 16 elitních týmů světa.

S turnajem se naopak rozloučil trojlístek zástupců exotičtějších kontinentů. Vedle paiN dali sbohem takéTYLOO a Renegades, jediní reprezentanti Asie a Austrálie, které nejvíce postihla nemožnost dlouhodobě trénovat ve vyšší kvalitou protkanějších regionech. Pro páté kolo nám tedy zbývá šestice, která teprve pozná svůj osud.

Křišťálová lupa
Křišťálová lupa
Zdroj: grafika PLAYzone

Páteční program už se bude odehrávat pouze na jednom hlavním streamu, stále tak nepřijdete o pořádnou nálož CS:GO v průběhu celého dne. Pokud se navíc podíváme na itinerář, tak se dá o všech třech zápasech říci, že můžeme očekávat parádní podívanou. Všechno odstartují Heroic proti Movistar Riders, kde jsou sice Dánové podstatně favorizovanější, ale mají na kontě dvě porážky v řadě a kdo ví, jak na tom aktuálně budou. Vypadnutí hned z první fáze PGL Majoru by navíc podpořilo jejich pověst, kdy ty největší úspěchy získali v online éře.

Podobně na tom teoreticky mohou být BIG, kteří vládli světovému žebříčku v první části pandemického období. Jejich soupeřem v pátém kole budou MOUZ, kteří ve dvou zkouškách se silnějšími oponenty zklamali, ale konečně se s někým na podobném levelu utkají v BO3 sérii. Ropz, a hlavně náš frozen, ale zatím střílí parádně, tak to snad klapne a jediný slovenský zástupce si zahraje i mezi legendami. Páteční nálož zápasů zakončí snaha Astralis o třetí výhru v řadě proti týmu Spirit, což je duel původně dvou nejvýše nasazených týmů swissu.

Rozpis zápasů 5. kola:

Štítky: PGL Major
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.