Přejít k hlavnímu obsahu

Postoupí capseN s novým týmem na MČR? Dynamo Eclot a mladíci z eSuby míří na AOC MČR Tour

4. 10. 2021 | 12:36 Counter-Strike 2 MČR
Kvalifikace se chýlí ke konci a napětí vrcholí. Už za dva týdny poznáme finální složení vrcholu letošní sezóny, jubilejní desátý ročník Vodafone MČR v CS:GO ale zatím zná jen polovinu svých účastníků. Tu druhou určí AOC MČR Tour a finální pořadí celoroční klasifikace po tomhle turnaji. Kdo si tento parádní říjnový turnaj zahraje?
Dynamo Eclot CS:GO tým
Dynamo Eclot CS:GO tým
Zdroj: sociální sítě týmu

Přímou pozvánku na AOC MČR Tour si vysloužilo osm nejlepších týmů celoroční klasifikace a nepřijali ji pouze Entropiq Prague a Dynamo Eclot. Druhý jmenovaný celek se ale na poslední chvíli rozhodl se zúčastnit, aby mu postup na Vodafone MČR 2021 neproklouzl mezi prsty, ovšem po nedoložení soupisky na požadovaný deadline (kvůli původní kolizi s jiným turnajem) se musel zapojit do kvalifikačních bojů. Dosud kvalifikovaná čtveřice má složení Too Hot to Handle, MIXDROMEDA, Cryptova, COJAVIM a další dva týmy jsme poznali o víkendu.

Největším favoritem byla právě sestava Dynamo Eclot, která v základní skupině prohrála jen 15 kol a šla suverénně do play-off. Další první místa skupin obsadily celky Riku > all, Gifted.uRage a Jméno týmu. Další známější pojmy ale prošly do vyřazovacích bojů o dva postupové sloty ze druhých míst, boje tedy byly vypjaté.

Dynamo Eclot ve své jízdě pokračovalo i nadále, avšak mix s názvem Jméno týmu jim zatopil natolik, že se na jedné mapě muselo jít až do třetího prodloužení. I přesto DNE neztratili ani mapu a stali se 13. účastníkem AOC MČR Tour. Ve spodní části pavouka naladili dobře formu hráči eSuba Youngsters, které už všichni dobře znají z minulých zastávek MČR Tour. Pozvánka na poslední kvalifikační turnaj sezóny mladíkům utekla o pouhých 5 MČR bodů, postup si i přesto vybojovali. V semifinále porazili tým R.GEN a ve finále dokonce vzali mapu Dynamo Eclot. Do počtu na finále turnaje určitě nebudou a z této kvalifikace postoupily dosud papírově nejsilnější týmy.

Vodafone MČR v CS:GO se vrací do Brna a vy můžete být u toho. AOC MČR Tour má před sebou ještě jednu kvalifikaci, která uzavře složení pro některé toho nejdůležitějšího turnaje sezóny. Seriál MČR je otevřen naprosto komukoliv, stačí si jen dát dohromady tu správnou vítěznou partu a přijít zkusit štěstí v sobotu 9. října. Žádnou další příležitost podobného kalibru už letos mít nebudete, tak neleňte a vidíme se na serveru!

AOC MČR Tour
AOC MČR Tour
Zdroj: grafika PLAYzone
Vodafone MČR v počítačových hrách
Vodafone MČR v počítačových hrách
Zdroj: grafika PLAYzone
Štítky: AOC, MČR, Dynamo Eclot, eSuba
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.