Přejít k hlavnímu obsahu

Posviťme si na to, aneb Nahlédněte do PLAYzone studia s novým osvětlením!

10. 6. 2021 | 10:00 Všechny hry
PLAYzone vám pravidelně přináší novinky z domácí i světové esportové scény. Napadlo vás někdy, jak to asi vypadá v zákulisí? Přinášíme vám možnost nahlédnout takzvaně "pod pokličku" a ještě se něco dozvědět o našem studiu, které v poslední době prošlo rekonstrukcí a modernizací.
PLAYzone studio
PLAYzone studio
Zdroj: PLAYzone
PLAYzone studio
PLAYzone studio
Zdroj: PLAYzone

Osvětlení studia byla věc, která nás trápila dlouhodobě. Dlouhou dobu jsme používali softboxy, které sice měly na tu dobu dostatečnou intenzitu, neumožňovaly ale její regulaci, stejně tak změnu teploty světla. V roce 2021 jsme změnili design studia, které bylo nyní širší, s větší hloubkou dekorací a dosavadní řešení již bylo nedostatečné. FOMEI jsme si po dlouhém vybírání zvolili díky doporučení od několika organizací na naší scéně.

Díky aktivnímu přístupu obchodníků FOMEI jsme byli schopni si vyzkoušet několik modelů a vybrat si ten, který se nám nejvíce hodí. Aktuální vybavení se nám perfektně hodí do studia, jehož technika musí být schopná jednoduché demontáže a přesunu na jiné natáčecí místo. Kromě vysokého výkonu, přesahujícího naše aktuální požadavky, ale hodícího se pro naše budoucí plány, nás zaujala i relativně nízká spotřeba oproti fotografickým softboxům, které jsme používali doteď.

Konkrétně ve studiu nově používáme dvoje desková světla FOMEI LED WIFI-150D a stojany Master LS-13B. A teď už něco přímo o našem studiu. V našem studiu se soustředíme spíše na streamy, takže vysílání probíhá živě a požadavky na spolehlivou techniku jsou tak naprosto zásadní. V poslední době jste z našeho nového studia mohli sledovat například: 

V PLAYzone studiu jsou jako doma především komentátoři FIFA a CS:GO, jako Marek "shadye" Hovanec, Ondřej "Lelek" Kvarda nebo Jozef "Joshua" Dekan. Kromě osobností, které přenos před kamerami pro diváky komentují, nás navštěvují i osobnosti z domácí i zahraniční esportové scény, jako třeba podnikatel Martin Kabrhel, majitel české esportové organizace Entropiq. Vhled na problematiku osvětlení poskytl kromě našeho šéfa videoprodukce, Michala Szaba, i někdo, kdo tráví většinu času před kamerou. 

"Některá vysílání trvají vícero hodin. Ono se to nezdá, ale když už desátou hodinu trávíte v záři reflektorů, může to být znát. Kvalitní osvětlení je nedílnou součástí všech kamerových vstupů ze studia, nicméně světla musí být volena s rozvahou vzhledem k délce vysílání. Nikomu není příjemné, když ve studiu je po pár hodinách ze všech počítačů (i lidí co s nimi operují, haha) ne zrovna čerstvý vzduch a k tomu na vás silou podobnou slunci při poledni praží naplno studiová světla," uvádí Jiří "Bananides" Johanides, který v našem studiu tráví nejvíce času jako komentáror a moderátor. A co říká na svou práci? "Mně se líbí označení "moderátor českého esportu", jak o mně někdo někde nedávno napsal." 

Jak to u nás v PLAYzone studiu vypadá, vám přiblížíme na následujících fotkách z trochu netradičního úhlu.

PLAYzone studium
PLAYzone studium
Zdroj: PLAYzone
PLAYzone studio
PLAYzone studio
Zdroj: PLAYzone
PLAYzone studio
PLAYzone studio
Zdroj: PLAYzone