Přejít k hlavnímu obsahu

Představení talent týmu AXE FIFA COOL ligy je tady!

16. 5. 2021 | 19:22 EA SPORTS FC 24
Již v úterý 18. května Vás provede skupina komentátorů prvním hracím dnem AXE FIFA COOL ligy. Těšit se můžete na ostřílené moderátory, kteří Vám mimo jiné poskytnou i rozhovory s hráči. Jednotlivé členy moderátorské trojice jsme vyzpovídali i na pár otázek.
Caster team
Caster team
Zdroj: grafika PLAYzone

Hlavním komentátorem po celý event bude Filip "Koozy" Lejček. Rodák z Chlumce u Ústí nad Labem je jeden z nejznámějších moderátorů esportu u nás. Znát ho můžete, nejen z komentování FIFY nebo NHL, ale i  z rádia. Koozy je také bývalým profesionálním hráčem FIFY a nutno podotknout, že má bohatou historii. Kariéra v roli profesionálního FIFA hráče trvala cca pět let a úspěchů bylo opravdu mnoho. K vyzdvihnutí stojí vítězství MČR nebo třeba dvě úspěšné kvalifikace na FIFA INTERACTIVE WORLD CUP, což bylo oficiální MS ve FIFĚ.

Koozy
Koozy
Foto: PLAYzone

Filip "Koozy“ Lejček komentuje snad každý prestižní turnaj a moc dobře tedy zná hráče a jejich herní styly. Na kterého hráče se nejvíce těšíš a proč?

Nejvíce se těším na Emericksona, který hraje poslední dobou skvělou FIFU a vyniká parádními střelami z dálky, na což se prostě skvěle kouká. Rozhodně se těším také na Lakyho a Serona, kteří umí vždy vymyslet něco překvapivého, díky čemuž vznikají krásné gólové akce.

Koho tipuješ na vítěze a kdo by eventuálně mohl být černým koněm turnaje?

Letošní COOL liga bude velmi zajímavá, a to hlavně díky změně formátu. Mezi hlavní favority pasuji určitě Serona, Lakyho a DRMiho. Rozhodně by byla chyba tam nezařadit Emericksona se skvělou formou, kterou potvrdil na eRepre. Mezi hráče, kteří by se mohli také poprat o titul, řadím Matka nebo Sirisetsedm, překvapit by mohl i Cristy.

Bananides
Bananides
Foto: PLAYzone

Dalším členem moderátorského týmu je Jiří "Bananides" Johanides, analytik a moderátor českého esportu.

Poslední dobou velice oblíbený formát GSL, kterým se hrála například finálová fáze eRepre, zavítá také do AXE FIFA COOL ligy. Tímto formátem se odehrají skupiny. Play-off se bude hrát klasickým pavoukem. Jak systém ligy hodnotí Bananides?

Tento formát dává více prostoru pro překvapivé výsledky. Papírově slabší hráči získávají větší šanci na postup do play-off. Zároveň je to i zkouška konzistence pro favority, neboť ti si budou moci dovolit výrazně méně chyb a svoji dominanci budou muset začít prokazovat od úvodních utkání.

Ligu odehraje celkem 16 velmi kvalitních hráčů z první a druhé ligy. Jaké jsou tvé tipy na vítěze a komu budeš přát postup do dalších bojů?

V posledním splitu mě svými výkony překvapil Dalas94, jenž byl dost velkým smolařem ve spoustě závěrečných momentů. V tomto ročníku bych mu přál postup do play-off, rozhodně si to zaslouží. Jako Sparťan bych si také přál lepší výsledky reprezentantů rudé barvy, boje o záchranu těmto jménům nesluší.

Hejtris
Hejtris
Foto: PLAYzone

V tříčlenné skupině moderátorů nebude chybět ani všemi oblíbený Tomáš "The Hateris" Rys. Toho můžete znát z Facebooku, kde streamuje FIFU a baví lidi. The Hateris má s komentováním FIFY mnoho zkušeností, dokonce měl čest moderovat na obrazovkách České televize s Davidem Kalousem.

Štítky: FIFA COOL liga