Přejít k hlavnímu obsahu

Představení týmů MČR v League of Legends

7. 11. 2018 | 14:37 League of Legends
Mistrovské klání klepe na dveře a spolu s ním i jeden z největších League of Legends turnajů roku, alespoň co se domácího písečku týče. Složení je opravdu nadupané, tak si pojďme společně shrnout nejdůležitější informace a představit si složení všech účastníků MČR 2018.
MČR 2018 – LoL
MČR 2018 – LoL

V Brně se letos představí historicky největší počet týmů, kvalifikovala se rovná desítka, mezi kterou nechybí ani hráči z řad obhájců titulu, dnes již v různých dresech. Celý turnaj odstartuje v pátek ráno skupinovou fází, jejíž složení si můžete prohlédnout na obrázku níže. Z ošemetného formátu 4x BO1 postoupí nejlepší tým přímo do semifinále, na dva další čeká ještě ten den BO3 čtvrtfinále o vstupenku do přímých bojů o medaile. Sestavy jsou letos obzvlášť zajímavé, tak si pojďme projít, kdo se již tento víkend popere o sedmý český titul v League of Legends.

Harmonogram turnaje:

  • Pátek 9. listopadu:
    10:00 – 1. kolo skupiny, vybraný zápas na hl. streamu + stage
    11:15 – 2. kolo skupiny, vybraný zápas na 2. streamu
    12:30 – 3. kolo skupiny, vybraný zápas na hl. streamu + stage
    14:00 – 4. kolo skupiny, vybraný zápas na 2. streamu
    15:30 – 5. kolo skupiny, vybraný zápas na hl. streamu + stage
    17:00 – 1. čtvrtfinále na 2. streamu
    20:00 – 2. čtvrtfinále na 2. streamu
     
  • Sobota 10. listopadu:
    9:30 – 1. semifinále na hl. streamu + stage
    16:30 – 2. semifinále na hl. streamu + stage
    20:00 – Zápas o 3. místo na 2. streamu
     
  • Neděle 11. listopadu:
    11:00 – Grandfinále na hl. streamu + stage
MČR 2018 – LoL
Skupina A
eSubaECLOT.LYNXE-RIVALS.DATARTNecroRaisersCyber Gaming

 Česká republika Robocop
 Česká republika Sawyor
 Česká republika Random
 Česká republika Nardeus
 Slovensko kamilius

 Slovensko Wondro
 Slovensko Lylajn
 Česká republika Proker
 Česká republika Shine
 Česká republika argpetr

 Česká republika Haklbery
 Slovensko Cpt Jacob
 Česká republika Kyoshi
 Česká republika Hiro
 Česká republika Jekylla

 Slovensko Naryn
 Slovensko PanikaWoW
 Česká republika Inspire
 Česká republika CHECKFIDER
 Česká republika Nuffy

 Slovensko Necromartin
 Česká republika Cpt Lipánek
 Slovensko MakeItBetter
 Slovensko PiOk
 Česká republika Rufus

Tier 1: Hned na prvním místě mezi sestavami můžeme najít aktuálně nejsázenější tým na titul staronových mistrů ČR. eSuba se radovala již v loňském roce, ale aktuální sestava je zcela jiná. Dlouhodobě jde o domácí jedničku, která nemá příliš konkurence a stojí za ní nejlepší domácí kouč, Nightshare. Zřejmě nikdo nepochybuje o tom, že by eSuba mohla ve skupině zaváhat, jedinou alespoň určitou šanci má zřejmě tým Cyber Gaming a jejich kombo jungle/mid, které dokáže leckoho potrápit.

Tier 2: Zmíněný tým Cyber Gaming je největším kandidátem na postup ze druhého místa, jeho největším sokem by mohli být hráči E-RIVALS.DATART. Zatímco CG jsou do jednoho zkušení hráči, jde o vítěze letošních Y-Games a řada z nich má zkušenosti ze zahraničí, pro E-RIVALS půjde o mistrovskou premiéru; Kyoshi je dokonce nejmladším účastníkem celého turnaje. Tento tým se však prezentuje stabilními výkony, málokdy zklame s outsidery, otázkou je, jak dokáže potrápit papírově silnější celky.

Tier 3: Zbylé dva týmy se budou prát mezi sebou a snažit se prokousat alespoň k postupu do čtvrtfinále, i když to budou mít opravdu těžké. Tým ECLOT.LYNX sice postoupil z 1. místa celoroční MČR klasifikace, ale těsně před MČR přišel o svého supporta a spoléhat se bude muset zejména na své solo lanery. V případě NecroRaisers jde o bývalý tým ECLOT, jehož většina spolu hraje celou sezónu, ale objektivně jde o jeden z nejslabších týmů celého turnaje a každá výhra pro nováčky bude úspěchem.

Skupina B
Inside Games MSIMSI.LanCraftInaequalisiNvoluteBloodyDevils

 Česká republika Dreedy
 Česká republika Daweee
 Česká republika Dread
 Česká republika Charca
 Česká republika Sufon

 Slovensko odstranovac
 Česká republika Jejky
 Česká republika Eren / ordno
 Česká republika Carzzy
 Česká republika denyk

 Česká republika Mortsche
 Česká republika DyBer / SeMike
 Česká republika Toybu
 Česká republika Sirinox
 Česká republika Domec

 Česká republika Garp
 Česká republika annyeong
 Česká republika LachtanHoralka
 Česká republika BoostedKiddo
 Česká republika Maelstrom

 Česká republika bobiistaa
 Česká republika Dalijes
 Slovensko Shy
 Česká republika Danyy
 Česká republika Scorpi0N

Tier 1: V béčku najdeme druhého z největších favoritů, supertým MSI.LanCraft, dříve Majestic Lions. Na papíře jde bezesporu o nejsilnější tým celého MČR, jeho hráči mají na svém kontě celkem sedm mistrovských titulů a nespočet stříbrných medailí k tomu. LanCraft složený z domácích hvězd a hráčů se zkušenostmi ze zahraničí se pro jediný turnaj složil za jediným účelem, sesadit eSubu. Pokud se hráči s koučem MjrDee v zádech na MČR připraví, o přímém postupu do semifinále není pochyb.

Tier 2: Největší potenciál provětrat LanCraft má stálice domácí scény, tým Inside Games MSI, který má v kapse mimo jiné i stříbro z posledních FINALs. Sestava bez větší slabiny se silnou dvojicí carry platí za TOP3 tým celého turnaje, zároveň si však bude muset dát pozor, aby již ve skupině v BO1 formátu nezaváhala. Zejména Inaequalis totiž vypadají solidně, je to taková střední třída, schodek mezi nejlepšími a těmi pod nimi, u které bude hodně záležet na tom, který jungler dostane větší přednost.

Tier 3: A na závěr tu máme dva týmy, které byly u Chance označeny za největší outsidery. Z celé desítky hráčů iNvolute a BloodyDevils se pouze Shy v minulosti zúčastnil MČR. Jeho tým se ukázal na jarních Y-Games, od té doby se však příliš výsledků uhrát nepovedlo a pro tento turnaj se neočekává žádný velký skok. iNvolute je jako bývalý Victorious Secret rovněž týmem bez velkých očekávání a podobně jako od BD se od této party neočekává více než vzájemný souboj o 4. místo.

MČR 2018
Štítky: MČR
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.