Přejít k hlavnímu obsahu

Představujeme komentátorské kvarteto pro Vodafone MČR v Hearthstone

3. 11. 2021 | 19:00 Hearthstone MČR mobile
Vrchol letošní esportové sezóny u nás se blíží, Vodafone Mistrovství České Republiky o víkendu odstartuje turnajem v Hearthstone. Kdo se během něj bude ve svátečních šatech potit pod září reflektorů v našem pražském studiu?
Vodafone MČR v Hearthstone 2021
Vodafone MČR v Hearthstone 2021
Zdroj: PLAYzone

Tato sobota a neděle budou patřit Hearthstone! Oba dva dny na vás budou od poledne až do pozdního večera čekat zápasy těch nejlepších domácích hráčů. Na ně čeká souboj o 30 000 korun a také prestižní titul mistra ČR. V rámci úvodního turnaje letošního Vodafone Mistrovství České republiky se na vás ale budou těšit i další čtyři známé tváře domácí HS scény. Na mysli máme naše komentátory, kteří pro vás budou vše doprovázet z prostor našeho pražského studia. Všichni z nich se v něm ukázali i vloni, i tak se ale letošní kvarteto poněkud liší.

První dvojici totiž opět tvoří zkušení parťáci Václav "Findan" Prosser a Jakub "Kany" Jícha a nechybí pak ani Antonín "Pandapple" Malina. Toho však letos doplní „nová“ tvář – Ondřej "skeri93" Škeřík. Tento nováček mezi HS castery má však bohaté zkušenosti s komentováním z Brawl Stars, včetně té z loňského Samsung MČR. Cizí mu pak samozřejmě není ani HSko, vždyť byl mimo jiné i adminem letošních kvalifikačních turnajů.

Tahle čtyřka vás o víkendu přenese do světa Hearthstone, takže jsme se rozhodli do světa karet přenést my je. Tedy, tak trochu... své staty si tahle banda vymýšlela sama, my bychom si o nich totiž něco takového sami napsat netroufli.

Než vám představíme náš vlastní MČR balíček plný těch nejlepších z nejlepších, je příhodné vám naservírovat i jejich vyhlídku na letošního mistra ČR v Hearthstone. 

Skeri
Skeri
Zdroj: PLAYzone
Letošní MČR nabízí extra silnou sestavu "tradičních" hráčů okořeněnou o pár "nováčků", nebo lépe řečeno hráčů, kteří atmosféru tohoto turnaje ještě neokusili. Do první kategorie patří mimo jiné Faeli, Jarla a Matty, všichni tři držitelé titulu z let minulých. Do té druhé můžeme řadit Eichiiho, Kapitána a především senzaci kvalifikace Tuninga, na kterého jsem osobně extrémně zvědavý. Na titul asi útočit nebude, ale rozhodně by mohl potrápit některé papírově silnější hráče. Pár starých známých na MČR taky chybí, nejvíc rozmrzelí budou určitě Sojkies, Dettomon a Jobsad ale výčet nekvalifikovaných by mohl pokračovat dále, přes Valdaboye, Jammexe, Powera až po Scruffyho. A to mluvíme jenom o jménech ze staré školy.

Kdybych měl na závěr vybrat, kdo si odnese z nadcházejícího propršeného víkendu titul, tak hlava říká En1gma (který se stane prvním back-to-back šampionem), ale srdce říká m1lan, který si to po dvou druhých místech už konečně zaslouží.
Pandapple
Pandapple
Zdroj: PLAYzone
Jsem nesmírně rád, že se lidem z PLAYzone podařilo uvařit další MČR a že se ho opět mohu účastnit, protože to letos už opravdu vypadalo bledě. Přál bych letošnímu vítězi, ať je to kdokoliv, aby dokázal zase pozvednout komunitu okolo HS, protože skillem nezarmoutíš, ale pravý lídr by měl mít i charisma a čísla, což se vlastně nikomu od dob snídaní s Powerem nepovedlo. Do toho Ejči!
Kany
Kany
Zdroj: PLAYzone
Finální šestnáctka hráčů je odrazem aktuálního stavu tuzemské Hearthstone scény. Někteří mazáci se na to vykašlali a jiní nejspíše neměli dostatek času po celou dobu kvalifikace. Přímé pozvánky 4 bývalým hrajícím mistrům ČR jsou zasloužené a moc se těším, co nám tihle borci předvedou. Letos to ale podle mě dotáhne až k titulu m1lan! Ač jsem ho letos ještě neviděl hrát, tak věřím, že se připraví ze všech nejlépe a letos to konečně klapne i jemu. Na MČR mi budou určitě chybět Pardub, Krajda, či Jobsad, jejichž jména by figurovala rozhodně i mezi těmi největšími aspiranty na titul.
Findan
Findan
Zdroj: PLAYzone
Velmi mile mě překvapila zpráva, že i přes všechny covidové obtíže bude i letos PLAYzone pořádat už tradiční svátek českého Hearthstonu. Zájem v komunitě byl obrovský a na finálovém turnaji se těším na spoustu starých zajetých matadorů, ale i na nováčky, u kterých půjde o jejich první účast na MČR. Česká HS scéna je velká a určitě by si postoupit na velké finále zasloužilo víc hráčů, než povoluje kapacita 16 míst, které pro všechny známé tváře nestačily. Letošní MČR se tedy bude bohužel muset obejít bez kvalitních hráčů, jakými jsou třeba Jobsad, Krajda, Jammex a Pardub. Nová posila INAE by navíc kromě skillu určitě přinesla i nějaké to drama, které nás všechny moc baví sledovat.

Kdybych si měl vsadit, kdo celý turnaj ovládne, dal bych svoje peníze na někoho z hráčů Entropiqu, Mattyho nebo samozřejmě Jarlu. Každopádně mám letos pocit, že bude na trůně zase nová tvář a vybíral bych mezi starými ecloťáky BlizzconJanem a M1lanem.
Kany & Pandapple
Kany & Pandapple
Zdroj: PLAYzone
Skeri & Findan
Skeri & Findan
Zdroj: PLAYzone
Štítky: MČR 2021
miluju videohry a hlavně ligu legend