Přejít k hlavnímu obsahu

Přepište dějiny českého esportu! SINNERS postupují mezi světovou elitu do ESL Pro League

27. 6. 2021 | 21:32 Counter-Strike 2
Neuvěřitelné se stává skutečností! SINNERS Esports zvládají svůj dosud nejdůležitější zápas v historii, v grandfinále ESEA Premier S37 poráží AGO bez ztráty mapy a postupují do prestižní ESL Pro League. Pohádka, která v podstatě začala minulým rokem až v nejnižší divizi ESEA Open, má tak ten nejlepší možný závěr.
SINNERS Esports
SINNERS Esports
Zdroj: sociální sítě týmu

SINNERS píší jednu velkou kapitolu celého domácího esportu. V ESEA Premier S37 se jim sice vkládaly velké naděje, reálnějším cílem ale bylo udržení se v této druhé nejvyšší divizi a zkusit i trochu vystrčit růžky ve vyřazovací části. Jenže hříšníci rozjeli ve skupině B famózní tažení, první prohra přišla až s neoblíbenými Sangal, dále už pak ztratily body pouze v (ne)zápase s Izako Boars, který kvůli kvůli zdravotní situaci v týmu museli vzdát. Na play-off se ale dali na sto procent dohromady. Nejdříve porazili s přehledem BLINK 2:0, po skvělém výkonu pak světovou devítku BIG 2:1 a také i finále horního pavouku proti AGO šlo do jejich karet přesvědčivě 2:0. Zbývalo jediné, vyhrát samotné grandfinále a zapsat se tak navždy do historie jako první československý celek, který postoupil do ESL Pro League. A ono se to opravdu povedlo!

Vyvrcholení ESEA Premier S37 sehráli SINNERS opět s AGO, kteří se do boje vrátili zpátky po vyhraném finále spodního pavouku s forZe. Hráči z liberecké organizace měli s Poláky před zápasem vzájemné skóre 6:3, a do karet jim kromě velmi podobného map poolu hrál i jednomapový náskok z vítězství horního pavouka. Co víc si přát?

Za hlasu legendárních komentátorů Ivana "Dev1" Lazarova a Damiena "DeeThane" Dante ničemu nebránilo zahájit velkolepý boj o slot v EPL krátce po půl osmé. Ještě předtím jsme se ale dozvěděli mapy, AGO volili Nuke a Mirage, SINNERS naopak Vertigo s Ancientem. A právě svěřenci Tomáše "Tomkeejs" Tomky nasadili hned od začátku Nuku vysoké tempo, které vyústilo až ve skvělé vedení 8:0. Neuvěřitelný byl výkon Tomáše "oskar" Šťastného, jenž zejména za první útočnou stranu ničil vše, co viděl a na konci osmého kola měl na svém kontě 15 killů a 0 smrtí! On i jeho spoluhráči byli v prostředí továrny prostě jasně lepší a i přes menší problémy na začátku druhé půlky zaslouženě vyhráli 16:8. Český legendární sniper navíc dnes oslavil své jubilejní třicáté narozeniny, ke kterým si nemohl přát nic jiného než my.

K historickému úspěchu už zbývala pouze jedna mapa, neboť jak bylo zmíněno, SINNERS šli do celé série s vedením jedné mapy. A kde jinde to ukončit než na oblíbeném Vertigu. Za teroristy vedl bodové žně nikdo jiný než zabiják oskar, ke kterému se ale samozřejmě výrazně přidali i ostatní. Slabiny v obranách AGO třeba dokázal skvěle využít v oslabeném nákupu NEOFRAG se čtyřmi rychlými killy, SHOCK zas své protihráče konzistentně trápil svým pověstným aimem. Druhá polovina, která začala za stavu 11:4 pro SINNERS, se sice vymykala kontrole, hříšníci si ale naštěstí těsně podrželi svůj náskok a k obrovské euforii všech fanoušků vyhráli 16:12 a celkově 3:0!

Česká jednička tak dnešním dnem opravdu přepsala historii domácího CS:GO. Kromě 20 000 amerických dolarů do kapsy získali i to, k čemu začali reálně vzhlížet od počátku svého působení v ESEA Premier - vstupenku do ESL Pro League! Ke svému cíli šli svědomitě, pracovitě a teď se jim to všechno vrací. Už se taky těšíte na zápas SINNERS vs. NAVI v luxusním offline prostředí na Maltě? My teda rozhodně ano!

Play-off ESEA Premier S37: Horní pavouk
  Rusko forZe2            
 22.6 19:00   Rusko forZe1         
  Evropa GamerLegion0            
    23.6 19:00   Polsko AGO0      
  Francie LDLC1            
 22.6 19:00   Polsko AGO2         
  Polsko AGO2            
       24.6 19:00   Česká republika SINNERS3   
  Německo BIG2            
 22.6 19:00   Německo BIG1         
  Turecko Sangal1       27.6 19:00   Česká republika SINNERS 
    23.6 19:00   Česká republika SINNERS2      
  Albánie BLINK0            
 22.6 19:00   Česká republika SINNERS2     Polsko AGO0   
  Česká republika SINNERS2            
Play-off ESEA Premier S37: Dolní pavouk
           Polsko AGO2   
     Německo BIG1         
  Evropa GamerLegion1 24.6 19:00   Francie LDLC1 26.6 19:00   Polsko AGO 
 23.6 19:00   Francie LDLC2         
  Francie LDLC2    25.6 19:00   Rusko forZe1   
     Rusko forZe2         
  Turecko Sangal0 24.6 19:00   Rusko forZe2      
 23.6 19:00   Albánie BLINK1         
  Albánie BLINK2            
Štítky: ESEA Premier, SINNERS
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.