Přejít k hlavnímu obsahu

Přepište historii! Po letech snažení se českému týmu konečně podařilo dostat do Challenger League

11. 9. 2021 | 08:43 Rainbow Six: Siege Reportáž
Challenger League byla pro našince nedostižnou metou po dlouhé roky. Elitní hráči různě měnili sestavy, aby dali dohromady to nejlepší v boji o postup. Dlouholetá snaha se však vyplácí a pod křídly Riddle Esports nyní uvidíme české zástupce v druhé nejvyšší evropské lize.
Fadee Gaming na MČR 2019
Fadee Gaming na MČR 2019
Zdroj: PLAYzone / MČR

Fadee Gaming jsou dlouhodobými vládci domácí scény, poslední titul mají z Paddock League od TopGamingu a na kontě mají také jediný český mistrovský titul z roku 2019. Letošní sezónu čeští a slovenští hráči tohoto týmu hráli částečně také za norskou organizaci Riddle Esports, se kterou bojovali na mezinárodním poli.

Otevřené kvalifikace do další sezóny EU Challenger League nevycházely podle představ, v tu chvíli to ale vypadalo slibně s tažením v severské soutěži Nordic Championship. V ní za normálních okolností mohou hrát pouze sestavy složené převážně z hráčů sídlících na severu Evropy, díky norskému zázemí ale měli naši výjimku.

Sestavu Riddle tvořilo zkušené české trio Martin 'Yuki' Kabele, David 'Mengo' Broukal a David 'Assassin' Sléha doplněné o dvě slovenské naděje, Aivena a tARREna. Pro oba to byla první sezóna na tak vysoké úrovni, chemie v týmu ale zřejmě zafungovala na výbornou. Riddle Esports sice v základní části nordické ligy obsadili až třetí místo, v play-off ale nedali šanci Prima esport ani Ambush Esport a postupují do Challenger League!

U historického zápisu už ale nebudou dva hráči z této sestavy. Již během základní části bylo oznámeno, že Aiven nemá na hraní dostatek času a před CL jej nahradí německý hráč Pat. Nakonec to však není jediný zásah do základní pětice, na zkoušce totiž uspěl finský hráč Krizz, jemuž místo musí bohužel udělat tARREN. Původní české jádro však zůstává pohromadě, takže budeme mít komu fandit. Nejvyšší soutěž nikdy nebyla tak blízko!

EU Challenger League odstartuje 15. října a trvat bude kolem jednoho měsíce. Celkový počet šestnácti týmů si zahraje o 50 tisíc euro, ale hlavně také o jeden slot v nejvyšší evropské lize a druhý slot do baráže.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.