Přejít k hlavnímu obsahu

Při jaké hudbě chillují hvězdy domácího esportu? Souhlasíš s výběrem?

13. 8. 2021 | 09:37 Všechny hry
Letní měsíce přímo vyzývají k nějakému chillu. Dát si dobrý drink a k tomu si pustit nějakou pohodovou hudbu. Jenže jak si vybrat takovou, která ti udělá tu správnou atmosféru?
Sessions Vi
Sessions Vi
Zdroj: Riot Games

Na tipy jsme se zeptali hráčů eSuby, která odhalila playlisty několika z nich. Zajímalo nás nejenom co si pouští během léta, ale chtěli jsme také vědět, které písně volí, pokud se potřebují soustředit – například pokud se připravují na zápas.

Sacrifice (League of Legends)

Na soustředění bych si zvolil něco od projektu Neffex. Super skladba, která mi taky pomáhá, je určitě Hymn For the Weekend od Coldplay. Rozhodně bych zvolil i nějaké songy, které mě obecně spíš hypnou než utlumí. Naopak na chvilku pohody si obecně vybírám žánry, které se mi líbí, takže dubstep, rap nebo trap.  

Bobys (VALORANT) 

Pokud se potřebuju soustředit, pak ideálně volím nějaké beaty. Docela se mi osvědčila i saxofonová nebo klavírní hudba. Jako podkres mi přijde tenhle zvuk ideální. A co se týká chillu, tak v tuhle chvíli u mě vede electroswing.  

Wizzy (LoL: Wild Rift) 

Tak na focus to mám úplně jednoduché. Na Spotify mrkněte na můj oblíbený playlist s game vibes. Najdete ho na tomto odkazu. Věřím, že se vám bude líbit. Na chill si vybírám většinou Chill EDM songy. Abych si užil pohodičku, tak preferuju písničky poslouchat hudbu, ve které se nezpívá.  

A pokud ani jeden z tipů hráčů eSuby nebyl podle tvého gusta, vybrali jsme v redakci další tři alba, která se hodí buď pro chvilky pohody, nebo jako pozadí, kdy je nutné soustředění.

Riot Games - Sessions Vi 

U League of Legends ještě chvíli zůstaneme. Začátkem července představili vývojáři z Riot Games nové album, které nazvali Sessions Vi. Na něm se představuje celkem 24 umělců Lo-Fi žánru. Právě tento typ hudby mnozí doporučují k odpočinku, ale i pro lepší soustředění. Často jej vyhledávají studenti, kteří mají před důležitými zkouškami. Všechny songy jsou navíc volně k použití pro všechny streamery a další tvůrce videí.

God is an Astronaut – All is Violent, All is Bright 

Druhé studio album irské post-rockové skupiny God is an Astronaut si vysloužilo od hudebních kritiků vysoká hodnocení a oblíbeným se stalo také mezi posluchači. Dlouhé tóny si vychutnají především milovníci kytar a kláves. Album je kompletně bez vokálů, takže žádné zaposlouchání se do textů nehrozí.  

The xx – xx 

Debut indie rockové formace The xx se snaží posluchače co nejméně rozptylovat. Jednoduchý název, klidná hudba a jemný zpěv žádnou velkou party nerozpoutá. Usnout ale rozhodně nenechá, což dokazuje i zařazení do žebříčku Iggyho "Top 10 kapel s nábojem" hudební televize MTV. Album se dočkalo několika ocenění. Jako nejlepší album roku jej zvolil The Guardian do první desítky jej zařadili magazíny Rolling Stones či NME.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.