Přejít k hlavnímu obsahu

Problémy v Blizzardu přináší vyústění: Prezident J. Allen Brack končí!

4. 8. 2021 | 10:40 Všechny hry
Blizzard je herní společnost, která se v poslední době potýká s velkou kauzou ohledně sexuálního obtěžování ženských zaměstnankyň v pracovním i mimopracovním prostředí. Tato kauza zapříčinila i odchod prezidenta celé společnosti.
J. Allen Brack
J. Allen Brack
Zdroj: Twitter

Jay Allen Brack nastoupil v Blizzardu již v roce 2005, kde měl na starost hru World of Warcraft a v roce 2014 se stal dokonce jejím šéfem. O další čtyři roky později se dočkal dokonce povýšení na prezidenta celého Blizzardu, po necelých třech letech ale končí.

Komunitou byla jeho „vláda“ vnímaná spíše negativně, na svědomí měl představení mobilní hry Diabla, kterou hráči silně kritizovali, ne příliš podobný remake oblíbené strategické hry Warcraft 3 nebo například kauzu okolo hráče Blitzchunga. Posledním problémem, který se připíše k jeho vedení, je nedávné kauza ohledně sexuálního obtěžování, kdy údajně o tomto problému věděl, ale neprovedl žádné opatření, které by tomuto chování zabránilo.

Novými prezidenty se stanou Jen Oneal a Mike Ybarra. Oneal dřívé působila jako výkonná viceprezidentka pro vývoj, vedla studio Vicarious Visions, které se nedávno připojilo k Blizzardu. Ybarra dříve působil v Microsoftu, ve funkci viceprezidenta se podílel na vývoji herní konzole Xbox. Oba noví prezidenti mají za cíl zajistit bezpečnější pracovní prostředí a znovu vybudovat důvěru komunity. 

Uvidíme, zda se situace v této oblíbené herní společnosti vyřeší a Blizzard znovu začne produkovat úspěšné herní tituly, na což jsme byli až do nedávna zvyklí.

Štítky: Blizzard
Velký kluk milující Esport.... Jo a taky jídlo!