Přejít k hlavnímu obsahu

První den MSI sledovalo dohromady více než milion diváků

10. 5. 2021 | 07:38 League of Legends
V poslední době se začalo spekulovat o tom, jak moc se League of Legends daří v porovnání s jinými tituly v esportu. První dny MSI ukazují, že nejpopulárnější MOBA hra na světě ještě není ani zdaleka na konci svého života.
První den MSI se dočkal skvělé sledovanosti!
První den MSI se dočkal skvělé sledovanosti!
Zdroj: Riot Games

Jedna z hlavních otázek před začátkem MSI byla: “Kolik lidí se bude po roční pauze dívat znovu na MSI?” Odpověď je celkem jednoduchá - hodně. Jenom první den MSI sledovalo více než 1.1 milionů fanoušků co celém světě a dá se očekávat, že toto číslo se bude i nadále zvyšovat díky novému formátu, který ty nejlepší dva týmy z každé skupiny hodí ještě před samotným play-off do jedné “super skupiny”.

Příčinou takto vysoké sledovanosti je i to, že otevírací zápas měli na starost Cloud9 proti DWG KIA, což byl pro nejednoho fanouška velice atraktivní duel. Rovněž je potřeba zmínit popularitu League of Legends v Brazílii. Právě v této zemi se v poslední době stal z “lolka” nový trend, který je podpořený i faktem, že Brazílie má na MSI svého zástupce paiN Gaming. Jenom zápasy brazilských hrdinů táhnou více jak 300 000 fanoušků i proti slabším týmům, jako jsou například fastPay Wildcats.

Čísla sledovanosti jsou to sice krásná, ale nesmíme zapomínat na to, že League of Legends má pouze dva mezinárodní turnaje ročně. To znamená, že vysoká sledovanost se očekává a byl by docela problém, kdyby tomu tak nebylo. Zároveň bylo otázkou to, jak moc lidí se bude o MSI zajímat po roční přestávce a nyní už můžeme s jistotou říct, že opravdu hodně.

Štítky: MSI, sledovanost
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.