Přejít k hlavnímu obsahu

První hrací den Rumble Stage je za námi. Humanoid a Carzzy porážejí Cloud9

15. 5. 2021 | 08:24 League of Legends
První den Rumble Stage je za námi. Započaly zápasy mezi nejlepší šestkou z celého světa a bylo na co se dívat. Hned v prvním duelu se utkaly dva nejlepší týmy turnaje DWG KIA proti Royal Never Give Up a v posledním zápase dne na sebe narazili Cloud9 proti MAD Lions.
MAD Lions porážejí Cloud9!
MAD Lions porážejí Cloud9!
Zdroj: MAD Lions

Po dvoudenní pauze se vracíme k elitním zápasům na MSI. Základní skupiny skončily a nyní je na řadě Rumble Stage, která dnes začala famózním duelem mezi Royal Never Give Up a úřadujícími mistry světa DWG KIA. RNG měli velice jednoduchou základní skupinu, které se dokonce kvůli Covidu nemohl účastnit jeden tým. Tím pádem bylo těžké odhadovat, jaká je přesně bude jejich forma. Nakonec jsme viděli naprostý chaos, ve kterém se ani jeden tým nebál vyvolávat souboje.

Už v draftu se DWG rozhodli trochu zaskočit svoje protějšky tím, že hráli týmovou kompozici na dva marksmany – Luciana na středové lince a Tristanu na botu. Naopak RNG mezitím hráli naprosto klasickou kompozici, která má za úkol vytvořit velké souboje. Oba týmy se chtěly už od začátku hry ujmout vedení, ale postupně začal Korejcům docházet čas. Sice pro sebe dokázali urvat tři draky, ale RNG mezitím získali barona a poté už v klidu dokázali dokráčet k vítězství. Zvládnou se DWG otřepat z takové prohry?

Nyní už k zápasům MAD Lions. Ve svém prvním zápase dne potkali australské Pentanet.GG, kteří se zázračně dostali ze základních skupin a nyní už mohou pouze překvapit. Pro naše borce ovšem nebyli žádným problémem. Týmová kompozice MAD byla o tolik silnější, že i malé věci ve hře dělaly obrovské rozdíly. Carzzy se svojí Vayne dokázal táhnout tým dopředu a nakonec se tak dočkali prvního vítězství v Rumble Stage.

Poslední zápas dne si pro nás připravil naprostou senzaci. MAD Lions nastoupili proti Cloud9 ve hře o prozatímní první místo v Rumble Stage. Cloud9 se rozhodli vytáhnout pro Perkze na středové linii Kindred, což je docela nezvyklý šampion na tuto pozici. Nakonec se to proti nim krutě otočilo. MAD Lions se ujali v desáté minutě vedení zhruba o pět tisíc zlaťáků a poté už v klidu dokráčeli k vítěznému konci. Po prvním dni tedy sedí pohodlně na skóre 2:0, ale je potřeba zmínit, že zatím nepotkali ani jeden z elitních týmů typu RNG/DWG.

Rumble Stage po prvním dni
Rumble Stage po prvním dni
Foto: Riot Games
V sobotu začíná kvalifikace na Guseppe MČR
V sobotu začíná kvalifikace na Guseppe MČR
Foto: grafika PLAYzone
Štítky: MSI, Carzzy, Humanoid
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.