Přejít k hlavnímu obsahu

PUBG jako F2P hra? Prý je k tomu opravdu blízko!

25. 7. 2021 | 09:30 PUBG: Battlegrounds
Hru PUBG lze na Steamu bez slevy zakoupit za necelých 30 EUR. Je dost možné, že cenovka z této hry již brzo vymizí a hra se stane F2P. Uvidíme, jak se celá situace vyvine, nicméně dokázala by tato změna přilákat nové hráče?
PUBG
PUBG
Zdroj: PUBG CORPORATION

Oblíbená battle royale hra PUBG již při svém vydání v roce 2017 bořila herní rekordy. V počátcích tuto hru hráli více než tři milióny aktivních hráčů v jeden okamžik. V dnešní době však tato hra takových čísel již zdaleka nedosahuje, přesto si jí oblíbila velká hráčská základna. Vývojáři však zkusí zakomponovat do hry prvek, díky kterému by se počet hráčů mohl radikálně zvýšit.

Dle známého PUBG leakera PlayerIGN (předpověděl například všechny novinky na mapě TAEGO) se zjistilo, že by hra měla změnit stávající model P2P (pay to play - zaplať a hraj) podoby do modelu F2P (free to play - hraj zdarma). Následující měsíc by mělo být PUBG nejspíše na platformě Steam o víkendu zdarma, přičemž by vývojáři měli získávat feedback od hráčů a rozhodnout se, zda hru nabídnou všem navždy zdarma.

Z této informace však vyvstává otázka, jak chtějí tento koncept vývojáři aplikovat. V PUBG dlouhou dobu hráli svou roli cheateři, což se nevyhnulo ani české scéně, například byl zabanován hráč zuppa, který tehdy působil v týmu eSuba. Tím, že by se stalo PUBG F2P, by nastal problém. Cheateři by si mohli během pár minut po zabanování založit nový účet a pokračovat s cheatováním vesele dál.

Podobného přechodu jsme byli svědky u jiné oblíbené střílečky CS:GO, která je volně k dispozici, nicméně zde jsou hráči rozděleni na dva tábory a hráči, kteří mají F2P verzi nemohou hrát ranked zápasy s těmi, co platí (funguje zde princip Primary Accountu). Je otázka, zda něco podobného je aplikovatelné i v PUBG, nicméně uvidíme, jak se celá situace vyvrbí.

Štítky: PUBG update
Velký kluk milující Esport.... Jo a taky jídlo!