Přejít k hlavnímu obsahu

PUBG Mobile vydělalo za červen údajně přes 210 milionů dolarů

14. 7. 2021 | 12:44 PUBG Mobile
Mobilní hry zkrátka jedou. PUBG Mobile za letošní červen vydělalo dle analytické platformy Sensor Tower 213,8 milionu dolarů, tedy nějakých 4,65 miliardy korun. To už je poměrně působivá částka.
PUBG Mobile
PUBG Mobile
Zdroj: Tencent

Oproti loňskému červnu se jedná o 11% nárůst. Valná část má původ v čínské verzi hry jménem Peacekeeper Elite, která je také známá jako Game for Peace. Celkem 53,3 % sumy pochází z Číny, zatímco 11,2 % ze Spojených států. Statistiky zahrnují data z Google Play Storu a Apple App Storu, obchody třetích stran ve statistikách nenajdete. 

V květnu se PUBG Mobile dařilo ještě víc, kdy celosvětově vydělalo skoro 258 milionů dolarů. V červnu si tedy trochu pohoršilo. Není to ale zase tak překvapivé, neboť v květnu vyšel Royale Pass 19, jenž se stal jedním z nejžádanějších placených prvků ve hře. Navzdory vysokým částkám se titul nestal za červen tím nejvýdělečnějším. Tím byla mobilní MOBA hra Honor of Kings od Tencentu s 277 miliony dolarů. Ta má zejména asijské hráče, neboť 95,6 % příjmů šlo z Číny, zatímco 2 % z Taiwanu.    

V přední pětici se umístily ještě tyto hry: Ni No Kuni: Cross Worlds, Roblox a Candy Crush Saga. Pro zajímavost třeba známé Pokémon GO skončilo na 9. místě.