Přejít k hlavnímu obsahu

Quietus Day se kvapem blíží, o titul se poperou hráči eSuby nebo třeba SINNERS!

27. 7. 2021 | 11:47 Counter-Strike 2
Zlí jazykové tvrdí, že BYOC akce jsou v dnešní době přežitkem. Pro komunitní fungování jsou ale něčím jedinečným, co nemá obdoby. Není tedy divu, že když byl oznámen další ročník kultovní akce Quietus Day, okamžitě byly naplněny stavy. Nyní už mají všechny týmy i zaplaceno, takže si můžeme představit, kdo se o víkendu ve Starém Městě utká.
eSuba
eSuba
Zdroj: Quietus Day 2019

16. ročník turnaje Quietus Day proběhne o víkendu na přelomu července a srpna, tedy již za pár dní. Aktuální opatření dovolují kapacitu 20 pětičlenných týmů, což bylo po spuštění registrací před několika měsíci okamžitě zaplněno. Ačkoliv jsou mezi dřívějšími šampiony zapsány týmy jako Universe nebo Inside Games, v posledních letech je QDčko především o kamarádských mixech. To však neznamená, že nepřijedou top hráči.

Z řad domácích organizací se o medaile letos budou prát týmy jako Suba Youngsters, Value Skins, Online Vision Gaming, Fadee Gaming nebo Andromeda. Vedle nich je ale potřeba se pozastavit u zmíněných mixů. Silnou sestavu abuSers totiž dal dohromady Tomáš 'benq1' Masaryk, jehož obklopí dřívější nebo i současní svěřenci z eSuby. Dominik 'blogg1s' Janita a Erik 'The eLiVe' Sith si v posledních měsících budovali zdravou rivalitu, ale nyní se představí bok po boku s Martinem 'Pechyn' Pechouškem a Ľubošem 'HenkkyG' Ilkem. Zajímavostí je, že současní hráči eSuby se utkají proti svým parťákům Dominikovi 'NIO' Maxianovi a Lukáši 'luko' Hrabčíkovi, kteří pro změnu zlanařili Maxe 'SHOCK' Kvapila. Na oblíbené komunitní akci se tak představí i hráč TOP 30 týmu.

Mezi účastníky bohužel chybí obhájci loňského prvenství, tedy sestava Jen Tak Vyfragovat ve složení w8max, M1key, Dytor, nykr, enu. O úspěch se však bude snažit stříbrný medailista z loňského roku, Roman 'blade' Pilný a jeho zmíněná partička Value Skins. Osazenstvo je opravdu silné, takže se máme opravdu na co těšit. Celou akci navíc provedou tradiční komentátoři Ondřej 'Lelek' Kvarda a Marek 'shadye' Hovanec.

Jen Tak Vyfragovat
Jen Tak Vyfragovat
Foto: Quietus Day 2020
Štítky: Quietus Day
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.