Přejít k hlavnímu obsahu

Razer a Clearbot společně čistí solárním robotem moře od plastu

12. 6. 2021 | 08:00 Všechny hry
Razer a Clearbot, výrobce robotů čistících řeky i světové oceány, se spojili na dobrou věc. Značky společně navrhly speciálního robota, který je díky technologiím a finančním možnostem Razeru lepší, než byl jakýkoliv jiný doposud.
Razer
Razer
Zdroj: RazerCzech FB

Značka Razer v krátkém videu představila Clearbota, samonaváděcí a solárně poháněný vodní robotický sběrač odpadků vybavený umělou inteligencí. Jeden takový Razer Clearbot dokáže během jednoho cyklu posbírat až 250 kilogramů mořských plastů, přičemž takové cykly stihne za den až čtyři. Denně tak může nasbírat jednu tunu odpadků ze světových vod a pomoct tak naší planetě a hlavně špinavým oceánům od znečištění. Díky zabudovaným kamerám se navíc nic nemůže stát vodním zvířatům, která Clearbot na své čistící misi potká.

Razer zároveň tvrdí, že spolupráce se značkou Clearbot je pouze jedním ze startupů, který se v rámci jejich iniciativy #GoGreenWithRazer rozhodli podpořit. Cílem do budoucna ve spojení s Clearbotem je vytvořit početnou flotilu plnou takových robotů, která by čistila stovky tun mořských odpadů denně. Na zmiňované video se můžeš podívat níže.

Zdroj: facebook.com
Štítky: razer, clearbot
V gamingu jako tooolki, jinde jako tooolkys. Kromě her a esportu mě baví také vše kolem tenisek a módy, volný čas rád trávím pečením a degustací voňavých pokrmů.