Přejít k hlavnímu obsahu

REPUBLEAGUE zná své rozlosování: Sampi vyzvou Xantarese, EP se postaví GuardiaNovi a EIQ Prague s DNE jdou na MIBR

9. 9. 2021 | 07:58 Counter-Strike 2 Preview
Druhá sezóna soutěže REPUBLEAGUE TIPOS hostí 28 týmů v boji o navýšený prize pool 100 tisíc euro. Do akce se celkem zapojí šest českých a slovenských sestav, z nichž pouze SINNERS mají pozvánku do play-off a zbytek si musí proklestit cestu skrze skupinovou fázi. Nyní už ale známe její rozlosování.
Rozlosování REPUBLEAGUE TIPOS S2
Rozlosování REPUBLEAGUE TIPOS S2
Zdroj: stream soutěže

REPUBLEAGUE TIPOS vypukne už za necelé dva týdny, tak se pojďme podívat, koho máme v akci. Přímou pozvánku do skupin si tentokrát vysloužilo kvarteto eSuba, Sampi.Tipsport, ENTERPRISE a Entropiq, což v kombinaci s kvalifikovaným týmem Dynamo Eclot je bezesporu to nejlepší, co vyjma SINNERS – pozvaných do vyřazovací fáze za minulé umístění v TOP 4 – naše scéna nabízí. První sezóna pro tyto celky dopadla neslavně, nikdo kromě SINNERS nedokázal získat jedinou výhru proti zahraniční konkurenci. Nyní to snad bude trošku jiné.

Soutěž odstartuje 20. září skupinou A, ve které najdeme eSubu. Papírově největším favoritem by zde měl být bulharský Team Fiend, který se dlouhodobě pohybuje okolo TOP 30 světového žebříčku. EXTREMUM a Izako Boars ale také nejsou žádní nazdárci a český celek zde čeká tuhý boj o dvě postupová místa. Totéž se ale dá říci o Sampi.Tipsport, kteří do skupiny dostali vůbec nejvýše nasazený tým z celé skupinové fáze, ruské Entropiq. Skupinu B startující v týdnu od 27. září pak doplňuje turecký super tým Eternal Fire a kvalifikovaný DREAM.

Hodně zajímavou skupinu mají ENTERPRISE esports, pro něž půjde o další zajímavou zkoušku na mezinárodním poli. Do skupiny totiž dostali K23, 24. nejlepší tým světa, stejně jako Dignitas, kteří se v žebříčku nacházejí jen o 12 pozic níže. Céčko doplňuje nová sestava Singularity v čele se samotným GuardiaNem. Skupinové boje uzavře skupina se dvěma českými týmy. Entropiq Prague a Dynamo Eclot se budou snažit překvapit dva týmy ze světové TOP 50, francouzské LDLC OL a brazilské MIBR. Z hlediska množství kvalitních týmů si soupeře vybírat nešlo.

Skupina ASkupina BSkupina CSkupina D
 Česká republika eSuba Slovensko Sampi.Tipsport Slovensko ENTERPRISE Česká republika Entropiq Prague
 Austrálie EXTREMUM Dánsko DREAM Švédsko Dignitas Brazílie MIBR
 Polsko Izako Boars Turecko Eternal Fire Rusko Team Singularity Česká republika Dynamo Eclot
 Bulharsko Team Fiend Rusko Entropiq Kazachstán K23 Francie LDLC OL
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.