Přejít k hlavnímu obsahu

Rok od českého triumfu nyní zbrojí také slovenský nároďák

18. 5. 2021 | 14:51 Counter-Strike 2
Za chvíli to bude rok, kdy česká reprezentace vedená leckrem ovládla #StayHome European Nations Cup. Podobný turnaj by se měl odehrát i letos a chybět by na něm neměl jak český, tak i slovenský národní tým. Zatímco o českém výběru zatím nemáme žádné informace, tak vedoucí toho slovenského už vytasil karty na stůl.
CZ vs. SK
CZ vs. SK
Zdroj: ilustrační foto

V čele slovenské reprezentace bude stát Michal 'KETUBOR' Csontoš. Ten se sice už trénování v týmu vzdal, podobný projekt je ale přesně něco, čemu by se rád věnoval i nadále. Jeho pobočníkem mu bude asistent Blažej 'Bajo' Madaj, se kterým se potkal v SINNERS. Kapitánem byl veřejně označen Tomáš 'system' Zemko, který tuto roli zastává v týmu Dark Tigers, nejzkušenějším hráčem ale v týmu nebude. Prvním potvrzeným tahounem byl David 'Frozen' Čerňanský, KETUBOR však oslovil také Martina 'STYKO' Styka a Erika 'The eLiVe' Sitha. Jeden z tohoto tria by vždy měl být v čele sestavy, kterou následně doplní smečka mladých talentů, na něž se bude sázet.

European Nations Cup 2021 sice ještě není potvrzený, ale pokud by byly podmínky jako loni, tak by neměl platit zákaz účasti profesionálních hráčů. Jinak to ale bude na samotném IeSF Mistrovství světa, kam se CS:GO po pěti letech vrací. Evropský turnaj by měl být jednou z předeher dlouhodobé práce, která by se měla ukázat právě na MS, takže začlenění vycházejících hvězd domácí scény je správným krokem velezkušeného trenéra.

O českém týmu zatím nic nevíme, jasné však je, že pokud se evropský turnaj odehraje, tak budou jistě jeho součástí. A co více, dokonce jako obhájci titulu! Parta v čele s Michalem 'leckr' Kadlíčkem dala zavzpomínat na úspěšnou éru týmu BRUTE a společně dokráčela až k prvenství. Velice se tedy nabízí, že by právě leckr měl být v čele týmu i letos, a až potom je otázkou, jestli si vezme celý tým Entropiq nebo bude mít například možnost využít alespoň někoho ze SINNERS. U nich se nedá předpokládat, že by se v plném složení zapojili. Česká scéna má ale určitě co nabídnout, a proto se vstříc IeSF Mistrovství světa máme určitě na co těšit. Posledním vítězem je tým ENCE, který před pěti lety porazil čínskou jedničku TYLOO. Bude mít CZ nebo SK výběr šanci uspět?

Aktuálně potvrzení hráči slovenské reprezentace:

 Slovensko David 'frozen' Čerňanský – mousesports
 Slovensko Erik 'The eLiVe' Sith – ENTERPRISE esports
 Slovensko Tomáš 'system' Zemko – Dark Tigers
 Slovensko Tomáš 'fino' Bebjak – Dark Tigers
 Slovensko Patrik 'outex' Tomko – Dark Tigers
 Slovensko​​​​​​​ Rudolf 'Rutk0' Kovalčik – DEFEATERS
 Slovensko​​​​​​​ Oliver 'abdel' Košč – DEFEATERS
 Slovensko​​​​​​​ Matúš 'MATYS' Šimko – Sazka.BRUTE
 Slovensko​​​​​​​ Andrej 'Adejis' Kameništiak – Sazka.BRUTE
 Slovensko​​​​​​​ Lukáš 'sAvana' Lintner – eSuba Youngsters
 Slovensko​​​​​​​ Jakub 'M1key' Krausko – Cryptova
 Slovensko​​​​​​​ Ľuboš 'HenkkyG' Ilko

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.