Přejít k hlavnímu obsahu

Rozlosováno! Češi se v kvalifikaci na FIFAe Nations Cup představí v sedmičlenné skupině D

16. 5. 2021 | 11:58 EA SPORTS FC 24
Tento týden jsme spolu s čekými eReprezentanty napjatě sledovali losování skupin pro kvalifikaci na FIFA eNations Cup. Celkem 30 týmů bylo rozlosováno do 4 skupin a českou dvojici čeká mnoho zajímavých soupeřů, včetně favorizovaného Německa.
Emerickson & DRMi10
Emerickson & DRMi10
Zdroj: eRepre

Týden před samotným losováním skupin pro kvalifikaci na FIFAe Nations Cup si DRMi10 a Emerickson zahráli dva mezistátní přáteláky. Hráči před zápasy dostali přístup k otevřeným účtům, kde si mohli sestavit tým podle svých představ. Česká eRepre se prvně utkala s Bulharskem a poté s Polskem. Oba dva zápasy skončily v náš neprospěch poměrem 3:1 na zápasy. Smutným faktem je, že jsme ve většině zápasů dominovali, ale stejně jsme prohráli z důvodu dobré produktivity protihráčů. I to se bohužel stává.

Ve středu 12. května proběhl los, který rozřadil evropské národní týmy do 4 skupin. V těchto skupinách se bude bojovat o účast na FIFAe Nations Cup 21, který se koná v Dánsku. Los nás přiřadil do vyrovnané skupiny D, kde si zahrajme odvetu proti Bulharsku,  za zmínku však stojí i Německo, favorit naší skupiny. Německo má totiž jedny z nejkvalitnějších hráčů FIFY a každoročně má jen ty nejvyšší cíle. Proti české dvojici se postaví RBLZ_Umut nebo DullenMike, evropská jednička na Xboxu. 

Nepříjemná skupina byla přidělena Slovensku. Dvojice Cristy a FCST Alex byla rozřazena do skupiny A, kde se nachází Francie, Švédsko, Turecko a další nároďáky, které pomýšlí na celkové vítězství turnaje v Dánsku.

Skupina D
Skupina A

„Největší favorit v naší skupině je určitě Německo, na zápas s nimi se těším nejvíce. V naší skupině jsou samozřejmě všichni kvalitní, ale na druhou stranu i hratelní. Ve FIFĚ se může stát cokoliv. Myslím, že máme na to urvat postup ze skupiny,“ vyjádřil se k losu Emerickson. „Myslím si, že nám byla vylosována vyrovnaná skupina, ve které může pomýšlet na postup každá země. Největším favoritem bude určitě Německo a Rumunsko. Nejvíc se těším na zápas s německým reprezentantem DullenMikem, který je momentálně evropskou jedničkou na Xboxu. Šance na postup ale určitě máme a dáme do toho maximum,“ doplnil jej DRMi10.

Všechny zápasy českého národního týmu budete moci sledovat 20. a 21. května na Twitch kanále eRepre.