Přejít k hlavnímu obsahu

Šampiónem TP-LINK PUBG Cupu se stává po velice těsném souboji tým Burgir

29. 8. 2021 | 18:40 PUBG: Battlegrounds Reportáž
Poslední srpnový víkend přinesl finálový souboj v TP-LINK PUBG turnaji, ve kterých se utkalo 16 nejlepší domácích celků. Vítěz ovšem mohl být pouze jeden!
BURGIR tým vítězí
BURGIR tým vítězí
Zdroj: spajKK & Grunex

Konec prázdnin se nesl v duchu TP-LINK PUBG turnaje, organizovaný Grunexem a streamerem spajKKem. V turnaji týmy bojovaly o prize pool v hodnotě 10 000 Kč, přičemž peníze byly rozděleny mezi dva nejlepší celky. Celý turnaj započal dvěma kvalifikacemi, přičemž z každé do finále postupovala nejlepší osmička. 

První kvalifikace nabídla v balíku A střet hlavních favoritů o celkové vítězství, proti sobě se postavily týmy Burgir, VIKURVI, Dark Tigers, Fadee Gaming a ENTERPRISE. Z těchto týmů se nepodařilo postoupit poslednímu jmenovanému, který musel do druhé kvalifikace. V druhé skupině již nebyla k vidění tak velká jména, nicméně týmy Yikees a Beer Fellas pořád patří k užší domácí špičce. Těmto týmům se bez problémů  podařilo postoupit. Hráči se ovšem museli sklonit před překvapením této kvalifikace týmu 2easy4. Čtveřici postupujících týmů uzavřel tým Cucurru.

Vzhledem k tomu, že většina favoritů již postoupilo z první kvalifikace, skupiny v kvalifikaci druhé již nebudily tak velký respekt. Z balíku A dokázal vybojovat postup Team Gravity, Team Venom, Rulers Esports a  Old School Fools. Z druhého balíku pak finálové složení doplnily týmy ENTERPRISE, Renegades, Cucurru BLACK a JITRNICA TEAM.

V samotném finále potvrdil v první hře roli jasného favorita tým VIKURVI, za který se představili hráči gargi, PiXeL1K, Nowikk a polský střelec KnorkiS. Tito hráči si vypracovali náskok, v páté hře jim hra ovšem nevyšla a dokázal se na ně dotáhnout tým Burgir s hráči Hawki, RedgieBeardo, rusye a finským hráčem curexi, který aktuálně bojuje o místo v prestižní organizaci HEROIC. Vítězem se nakonec stal tým Burgir, který i se štěstím dokázal náskok v poslední hře udržet, i přesto, že získal 0 bodů

Dá se říct, že turnaj vyhrála bývalá ENTROPIQ sestava, jelikož 3 ze 4 hráčů (Hawki, RedgieBeardo a curexi) se představili na posledním turnaji, který sestava pod touto organizací odehrála. Týmům gratulujeme a doufáme, že co nejvíce z vás čtenářů a účastníků tohoto turnaje uvidíme na MČR kvalifikaci, která započne prvním turnajem již 23. září!

Grunex TP-LINK Výsledky
Velký kluk milující Esport.... Jo a taky jídlo!