Přejít k hlavnímu obsahu

Shopify vstupuje do esportu a představuje svoji StarCraft 2 soupisku

21. 2. 2021 | 19:10 StarCraft 2
Shopify je známou nadnárodní společností pro elektrický obchod, tudíž oznámení vlastního esportového týmu vzbudilo obrovský poprask. Vzniklá organizace Shopify Rebellion představila svůj celek pro StarCraft 2, který se okamžitě zapojil do turnajů. Můžeme očekávat rozšíření i o další tituly?
Shopify Rebellion
Shopify Rebellion
Zdroj: Shopify Rebellion/Twitter

Jedna z největších nadnárodních společností pro elektronický obchod na světě nově oznámila vznik vlastní esportové organizace se stejnojmenným názvem Shopify Rebellion. Prozatím se neví, jak daleko se Shopify plánuje rozpínat ve vodách esportu, ale momentálně jedinou podporovanou hrou je pouze StarCraft 2. Známá už jsou taky 3 jména hráčů, kteří budou reprezentovat nově vzniklý tým: Julian "Lambo" Brosig, Sasha "Scarlett" Hostyn a Byun "ByuN" Hyun-woo.

A jak se dá vyčíst ze samotných jmen, sešla se parta opravdu zkušených profíků. ByuN je bývalý světový šampion StarCraftu 2 a vítěz GSL, jenž je stále považován za jednoho z nejlepších terranských hráčů. Nejslavnější hráčku napříč celým esportem určitě nemusíme představovat. Scarlett se také zaslouženě přezdívá "The Queen of Zerg", její unikátní styl hry za Zergy je již proslulý a mnohdy považovaný za úplně bezchybný. Nechme se překvapit, jak si tyto hvězdy povedou pod záštitou nového týmu, určitě se však můžeme těšit na kvalitní podívanou.

Proč si ale tak obrovská společnost vybrala právě StarCraft 2 za svůj první kompetitivní titul? Odpověď je celkem jednoduchá, Tobias "Tobi" Lütke, zakladatel a generální ředitel Shopify, je obrovským fanouškem esportu a zároveň vášnivým hráčem StarCraftu. Už v minulosti zasponzoroval několik velkých turnajů, kam se řadí i slavný HomeStory Cup, a v roce 2019 dokonce nabídl bývalému profíkovi inženýrskou stáž založenou čistě na jeho úspěších ve StarCraftu.

ByuN posiluje řady Shopify Rebellion
ByuN posiluje řady Shopify Rebellion
Zdroj: Shopify Rebellion
Zdroj: ginx.tv
Štítky: Shopify, ByuN, Scarlett, Lambo