Přejít k hlavnímu obsahu

Shrnutí: Vítězem prvního Big Matche se stal Kobby ze Slavie

8. 11. 2021 | 10:26 EA SPORTS FC 24 Rozhovor
První listopadové sobota patřila oblíbenému fotbalovému simulátoru FIFA 22. Entropiq ve spolupráci s McDonald's Česká republika uspořádal Big Match turnaj, kde se hrálo o 50 tisíc korun a další věcné ceny. Jak to celé dopadlo?
Kobby při předávání poháru od CEO Entropiqu
Kobby při předávání poháru od CEO Entropiqu
Zdroj: Entropiq

V sobotu 6. listopadu se na pobočce McDonald's ve Vodičkově ulici sešlo šest pozvaných a deset kvalifikovaných hráčů, kteří se utkali o zajímavý domácí titul. Šestnáctka vyvolených se v oblíbeném režimu FUT nejdříve utkala v základních skupinách, aby následná TOP 8 postoupila do vyřazovacích bojů, kde už šlo do tuhého.

Po nelítostných soubojích poznali diváci nejlepší čtveřici hráčů, kteří si to rozdají o medaile: Matěj “Matejs” Dunka z pořádajícího týmu Entropiq, Dominik “Seron” Čermák za Sampi.Tipsport, Michal “DRMi10” Drastich z týmu Cryptova a Martin “Kobby” Strnad z pražské Slavie. Co jména, to velká hvězda domácí scény.

MČR lístky
MČR lístky
Zdroj: PLAYzone

Boj o 3. místo přinesl souboj Drmiho a Serona, kde byl nakonec šťastnější zástupce týmu Sampi. A co bitva o titul? Největší podpora přítomných fanoušků se dostávala Entropiqu, jehož zástupce ale ve finále nečekal vůbec lehký soupeř. Matejs svedl s Kobbym parádní bitvu, vyhrát ale mohl jen jeden. Kobby, který za celý turnaj ani jednou neprohrál, potvrdil neskutečnou formu i ve finále a po výhře 3:2 si odnesl finanční odměnu 30 000 Kč.

V průběhu celého dne byl pro fanoušky připraven doprovodný program, v jehož rámci bylo možné potkat mnoho známých tváří. Akce navíc měla i charitativní podtext, vybíralo se na dárcovskou platformu Znesnáze21.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.