Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS, Entropiq, Frozen nebo Zero. Kdo využije jedinečné šance a ovládne DreamHack?

7. 10. 2021 | 08:52 Counter-Strike 2 Preview
Další z turnajů od DreamHacku je tady a konečně se dostává také do Evropy. Díky tomu, že jde o jeden ze série Open, tak není konkurence až tak moc silná, ale úspěch by zároveň byl stále hodně prestižní. V akci se navíc představí celá řada zástupců česko-slovenské scény.
SINNERS CS:GO tým
SINNERS CS:GO tým
Zdroj: koláž SINNERS / DreamHack

DH Open se v Evropě naposledy odehrál v lednu, kdy jej opanoval Team Spirit. Od té doby se pořadatelé soustředili na Severní a Jižní Ameriku, popřípadě uspořádali větší turnaj Masters. Po roce 2021 navíc pojem DreamHack Open z kolotoče CS:GO zmizí, v rámci proměny ESL Pro Tour se tyto turnaje budou od příštího roku budou nazývat ESL Challenger. Kdo tedy ovládne následující DreamHack Open November, zapíše se do historie.

Hodně nás tím pádem těší, že si o tento titul zahrají také naši SINNERS. Aktuálně 22. nejlepší tým světa je pozván do uzavřené kvalifikace, která se odehraje za dva týdny. Osm týmů bude ve dvou dnech bojovat o tři postupové sloty, konkurenci budou hříšníkům dělat fnatic, forZe, SKADE, Eternal Fire, MAD Lions, ale také ruská sestava Entropiq a GamerLegion se slovenským střelcem Zerem. Jde sice o silné týmy, ale s každým už v minulosti SINNERS ukázali, že dokáží hrát minimálně vyrovnaně. Postup do hlavního turnaje tak nemusí být utopií.

AOC MČR Tour
AOC MČR Tour
Zdroj: grafika PLAYzone

Jediným háčkem na uzavřené kvalifikaci je fakt, že se termínově kryje s vyvrcholením V4 International Cupu. Closed Qualifier se hraje formátem Double Elimination a pokud by hříšníci spadli do pavouka poražených, tak by museli vzdát případné finále zmíněného V4 turnaje. Postup do Budapešti už ale mají vybojovaný, takže o zas tak velkou potíž jít nemusí. Podobná kolize se však nachází také u samotného DreamHacku, jehož finálový den se pro změnu kryje s úvodním dnem V4 Future Sports Festivalu. Jelikož jde o offline akci, kam většinou týmy musejí dorazit předem, tak by bylo zajímavé sledovat, jak to tým vyřeší. Byly by to však problémy příjemného rázu.

Doplnit je nutný také fakt, že již známe také pozvanou pětici do samotného hlavního turnaje, ve kterém se bude bojovat o slot v předkole ESL Pro League S15, zvaném Conference. Mezi favority budou patřit mousesports s naším Frozenem, zbylé osazenstvo tvoří BIG, Complexity, ENCE a Team Spirit. Také u tohoto výčtu se dá říci, že v dobré formě jsou to pro SINNERS všechno hratelní soupeři. Nezapomeňte tak fandit, protože úspěch nemusí být nereálný! Uzavřená kvalifikace je na programu 20. a 21. října, samotný DreamHack pak 10. až 14. listopadu.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.