Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS a Entropiq ovládli swiss REPUBLEAGUE. Kdo je doplní v dnes startujícím play-off?

19. 5. 2021 | 08:54 Counter-Strike 2
REPUBLEAGUE TIPOS je slovenskou soutěží, která se zaměřuje na mezinárodní scénu. I přesto se však myslelo na domácí týmy, jež obdržely pozvánky a mohly prokázat své dovednosti. Nakonec se to nepodařilo, ačkoliv zápasy byly v mnoha případech velice těsné. Za námi už je první fáze turnaje a my víme, že v play-off uvidíme pouze SINNERS a ruskou sestavu Entropiq.
REPUBLEAGUE
REPUBLEAGUE
Zdroj: logo soutěže

Deset pozvaných týmů ze světa, dva české celky a k tomu ještě po dvou týmech z obou těchto skupin. Tak znělo osazenstvo první sezóny REPUBLEAGUE TIPOS o parádní prize pool 60 tisíc euro. Ten přilákal celky jako Endpoint, SKADE či Sprout, vedle kterých se kromě SINNERS postavili také Entropiq, Sampi.Tipsport a eSuba. Pro tohle trio šlo o velkou šanci si udělat jméno, skutečnost byla ale bohužel trošku jiná. Všichni tři se sice v jednotlivých zápasech drželi, v řeči čísel ale jedinou mapu dokázala vyhrát pouze eSuba, a to proti Movistar Riders. Jedinou výhru v celém zápase má koneckonců také eSuba, která si poradil se Sampi.Tipsport.

Vše tedy zůstává na SINNERS, kteří se naopak předvedli v parádní formě. Po vybojované výhře nad Anonymo s velkým přehledem přehráli Young Ninjas a forZe a jsou vítězem celého swissu. Do play-off to sice znamená pouze lepší seeding, z hlediska motivace a spokojenosti je to ale vždy velký bonus. Druhým neporaženým týmem swiss části je ruská sestava EPG Family, která před několika dny podepsala v Entropiqu a do vyřazovací části tedy míří dvě české organizace jako dva nejlepší týmy. Vyhlídky jsou to opravdu parádní, neříkejte, že ne!

Play-off vypukne ve středu po poledni, kdy se Entropiq postaví Young Ninjas. SINNERS o pár hodin později pro změnu vyzvou Movistar Riders, které moc dobře znají z mnoha dalších turnajů. Tým pod vedením steela sice postoupil s odřenýma ušima, i přesto je však neradno jej podceňovat. Vyřazovací boje probíhají Double Elimination formátem, takže jedna prohra ještě neznamená konečnou. Šampiona poznáme 13. června.

Postupující ze swissu
Postupující ze swissu
Zdroj: Liquipedia
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.