Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS v ESEA Premier prostě neprohrávají! Kam až to v této divizi mohou dotáhnout?

4. 6. 2021 | 11:38 Counter-Strike 2
5 zápasů, 5 výher – to je aktuální bilance SINNERS Esports v ESEA Premier S37! Na svém kontě už mají 15 bodů, což by v minulé sezóně stačilo na postup do play-off. Mají na to se probojovat do ESL Pro League?
Celý CS:GO tým
Celý CS:GO tým
Zdroj: SINNERS Esports

I když se české jedničce SINNERS v některých turnajích poslední dobou nemusí příliš dařit, na své výkony se v jedné soutěži mohou určitě spolehnout. A ne jen tak v ledajaké. Jedná se o druhou nejvyšší ligu ekosystému ESEA s názvem Premier, v jejíž třicáté sedmé sezóně hříšníci po premiérovém postupu hrají skvěle a doufejme, že jim to vydrží i nadále.

V béčkové skupině, která se hraje souběžně s tou první, SINNERS bezkonkurenčně okupují první pozici, jež zajišťuje nejlepší nasazení do play-off, kam se z každé skupiny dostanou 4 nejúspěšnější celky. Parta pod vedením nově angažovaného trenéra Tomáše "tomkeejs" Tomky předvedla v každém z dosavadních pěti utkání výborný výkon, který často okořenily i skvělé individuální playe od jednoho z pětice českých ostrostřelců.

Celá 37. sezóna začala pro SINNERS zápasem proti Anonymo, kteří se v minulých týdnech dosti proslavili kvůli kauze ohledně jejich (proti nim nespravedlivého) opakování zápasu v FLASHPOINT 3 s hvězdnými NiP. Oba celky si v tomto duelu vyměnily své picky, byli to ale nakonec hříšníci, kteří po vyhrané rozhodující mapě brali plné tři body do tabulky. O týden později se pak utkali s Endpoint v čele s Thomasem. Ku menšímu překvapení se s tím SINNERS moc nemazali a svého soka porazili 2:0.

AORUS MČR Tour kvalifikace
AORUS MČR Tour kvalifikace
Foto: PLAYzone

S šesti body v zádech se 18. května postavili nebezpečným Movistar Riders. Ti téměř vždy rozjeli jednotlivou mapu na plné obrátky a SINNERS museli snad pokaždé stahovat jejich vedení. Na Vertigu se to po velmi pěkném pokusu bohužel nepovedlo, na Infernu ale už ano. Na rozhodující mapě pak nic stahovat nemuseli, ba naopak. Podrželi si svůj náskok a celý zápas dokázali opanovat. Posilněni dobrými výsledky pak SINNERS vyzvali papírově spíše slabší, ale stále nevyzpytatelný celek AGO. Roli favorita bez větších komplikací ale zvládli a mohli se radovat z další výhry bez ztráty mapy. 

V posledním dosavadním klání na oskara a spol. čekali Sprout, kteří před tím dokázali vyřadit trápící se FaZe Clan z FLASHPOINT 3. To jim ale v onen den nebylo nic platné. SINNERS totiž po těsně vyhraném Vertigu v prvním prodloužení ukázali svoji sílu i na mapě Mirage, kde Němcům nedovolili rozjet jejich zaparkovaný vlak.

V šestém zápase budou hříšníci hájit svoji neporazitelnost v zápase proti jejich neoblíbeným Sangal, kde by ale měli být jasným favoritem. Uvidíme od nich kromě kvalitního představení i nově přidaný Ancient?

Zápasy SINNERS Esports v ESEA Premier S37:

Štítky: ESEA Premier, SINNERS
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.