Přejít k hlavnímu obsahu

Squid Game vzalo útokem Minecraft. Měla by oficiální herní adaptace šanci prorazit?

13. 10. 2021 | 08:40 Všechny hry Zajímavost
Squid Game se poslední dobou objevuje uplně všude. Jihokorejské Netflix drama se stalo absolutním hitem a je nejčastějším tématem na sociálních sítích, ale i mimo ně. Přeci jenom je oblíbený seriál o hrách, tudíž dá rozum, že se jeho adaptace nevyhnuly ani gamingu. Podívejte se, jak smrtící hry mohou vypadat v Minecraftu. Dočkáme se někdy oficiálního počinu? Potenciál tam je.
Squid Game v Minecraftu
Squid Game v Minecraftu
Zdroj: reddit/r/Minecraft

Určitě jste nepřehlédli, že poslední týdny v popkultuře jednoznačně patřily jihokorejskému dramatickému seriálu Hra na oliheň (Squid Game), který se na Netflixu stal absolutním hitem. Už je to nějaká doba, kdy nějaký seriál natolik uchvátil diváky po celém světě, že se o něm nepřestává hovořit. Populární drama se nevyhlo ani gamingu a jelikož v současné době neexistuje žádná oficiální herní adaptace, někteří náruživci vzali věci do vlastních rukou. 

Křišťálová lupa
Křišťálová lupa
: grafika PLAYzone

Asi vůbec největší pozornosti se Squid Game dostalo ve hře Minecraft, kde se nespočet hráčů pokusil vytvořit kopie jednotlivých arén, prostor, ale i celého ostrova ze seriálu. U pouhého modelování to také ale vždy neskončilo. Našli se i tací kreativci, kteří vytvořili mapy pro jednotlivé hry, a dokonce jsou se vším všudy naprosto funkční a hráči si tak mohou s přáteli (téměř) na vlastní kůži vyzkoušet, jaké to asi je ocitnout se ve smrtící hře. Samotná show je ostatně dalším unikátním pohledem na žánr battle royale.

Projektů je opravdu nesčetné množství, ale naši pozornost si získal youtuber ToastedShoes se svým videem, kde se s bandou přátel baví na dvou povedených mapách z jihokorejského dramatu. První mapou a arénou vytvořenou Roarkem je ikonická a úplně první představená hra Red Light, Green Light, nebo také hra Na sochy,  jak si ji možná pamatujete z dětství. Jak můžeme sledovat, stejně jako v originále, i zde je oblíbenou strategií schovávat se za ostatní hráče ve snaze zachránit si kůži.

Ve videu můžeme ale vidět i další hru, kde je hlavní kulisou neblaze proslulý skleněný most, jejímž autorem je Bendie. I tentokrát je hra věrná svému vzoru a hráči tak musí tipovat, které sklo se pod nimi neroztříští a nepošle je na onen svět. Jak ale můžeme vidět, někteří ze zúčastněných mají však vůbec problém se na skleněný blok trefit a rovnou zahučí dolů vstříc jisté smrti. S bandou přátel to vypadá jako super zábava a v brzké době pravděpodobně uvidíme ještě spoustu podobných adaptací, snad i promakanějších. Podobně se bavili také PewDiePie a Jacksepticeye v opravdu povedené verzi v Robloxu.

Je tedy třeba možné, že by se Squid Game jednou mohlo objevit i jako samostatný herní titul? Potenciál má k tomu obrovský. Sám Hwang Dong-hyuk, tvůrce Squid Game, měl show napsanou již v roce 2009, ale studia ho odmítala po dobu celých 10 let. Je těžké si představit jeho situaci, kdy měl sotva na jídlo, při sledování úspěšnosti jeho výtvoru nyní. Ani Netflix nečekal, že se drama setká s takovou oblibou a jelikož se platforma aktivně snaží působit i v herním průmyslu, v současnosti to vypadá jako promeškaná příležitost a nevyužitý potenciál.

A co si myslíte vy, umíte si tyto nemilosrdné hry o přežití představit i v esportovém formátu? Mohlo by takové zpracování osvěžit battle royale žánr?

Štítky: Squid Game, minecraft