Přejít k hlavnímu obsahu

Streameři pozor! Riot Games vydává hudbu pro volné použití do vašich videí

8. 7. 2021 | 15:52 League of Legends
Hudební skupiny Pentaklll, True Damage či K/DA zná snad každý herní fanoušek. Riot Games nyní rozšiřuje své hudební universum o nové album Sessions Vi s relaxační Lo-Fi muzikou. Zbystřit by ale měli také streameři a tvůrci videí. Obsah totiž není chráněn přísnými autorskými právy a hudbu je možné použít ve streamech či videích.
Sessions Vi
Sessions Vi
Zdroj: Riot Games

Nejnovější přírůstek v hudební rodině Riot Games je album Sessions Vi, které nabízí 37 skladeb. Podílelo se na nich 24 interpretů, mezi nimi Chromonicci, Junior State, Laxcity, či Tennyson. Tentokrát se jedná o písně ze žánru Lo-Fi, který se vyznačuje především příjemnými pomalými tóny vhodnými pro relaxaci. Je tak jakýmsi kontrastem pro dnešní uspěchanou dobu a dává posluchači možnost oddechnout si. 

Pocit bezstarostnosti umocňuje také možnost bezplatného použití hudby pro tvůrce profesionálních i amatérských videí. Zkrátka pohoda se vším všudy. Ať už vytváříte jakákoliv videa, Sessions Vi je tu pro vás na platformách Spotify, Apple Music a YouTube. Nové album je tak dalším rozšířením světa League of Legends, které kromě hry a hudby přivítá také seriál Arcane.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.